អាហារដែលអ្នកម្តាយមិនត្រូវបរិភោគពេលកំពុងមានផ្ទៃពោះ
- 2019-11-04 06:00:00
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
អាហារដែលអ្នកម្តាយមិនត្រូវបរិភោគពេលកំពុងមានផ្ទៃពោះ
នារីៗដែលកំពុងធ្វើការពពោះ គប្បីយល់ដឹងពីអាហារមួយចំនួនដែលគួរជៀសវាងដើម្បីសុខភាពខ្លួននិងទារកដែលនៅក្នុងផ្ទៃ។ អាហារទាំងនោះរួមមាន ៖
១. អាហារឆៅ ឬ មិនឆ្អិនល្អ
បើតាមអ្នកជំនាញបានឱ្យដឹងថា អាហារឆៅគឺ អាចសម្បូរទៅដោយមេរោគដែលអាចប៉ះពាល់ដល់សុខភាពម្តាយ និងកូន។ អាហារឆៅរួមមាន៖ បន្លែឆៅ សាច់ឆៅ ពងទាឬ ពងមាន់ឆៅ ឬ ត្រូវបានចម្អិនមិនបានឆ្អិនល្អជាដើម។
២. សាច់ត្រីមួយចំនួន
សាច់ត្រីជាទូទៅគឺ ផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ដល់សុខភាព ប៉ុន្តែសម្រាប់នារីមានផ្ទៃពោះគួរមានការប្រុងប្រយ័ត្នបន្តិចទៅលើប្រភេទត្រីដែលគេច្រើនប្រើនៅក្នុង ស៊ូស៊ី(Sushi) និងត្រីមួយចំនួនតូចដូចជា៖ ត្រីឆ្លាម ត្រីស្បៃកា ត្រីដាវ ត្រីធូណា ពិព្រោះត្រីទាំងនោះសុទ្ធសឹងជាត្រីដែលមានជាតិបារតខ្ពស់ដែលអាចបង្អាក់ដល់ការលូតលាស់ និងប៉ះពាល់ដល់ប្រព័ន្ធប្រសាទរបស់ទារកផងដែរ។
៣. កាហ្វេ
ទោះជាការស្រាវជ្រាវ បង្ហាញថានារីពពោះអាចផឹកកាហ្វេបាននូវក្នុងបរិមាណ ២០០ មីលីក្រាម ក្នុងមួយថ្ងៃ តែបើសិនជាអ្នកអាចធ្វើការតមបានតែម្តងគឺ កាន់តែល្អ ព្រោះជាតិកាហ្វេអ៊ីនអាចជម្រុញធាតុរាវនៅក្នុងខ្លួនដែលអាចធ្វើឱ្យបាត់បង់ទាំងជាតិទឹក និង កាល់ស្យូមនៅក្នុងខ្លួន។
៤. គ្រឿងស្រវឹង
ជាក់ស្តែង គ្មានការស្រាវជ្រាវដែលបញ្ចាក់នូវបរិមាណសមស្របណាមួយអំពីការបរិភោគគ្រឿងស្រវឹង ពេលកំពុងពពោះឡើយ។ ដូច្នេះហើយ នារីជាម្តាយគប្បី កុំប៉ះពាល់នូវគ្រឿងស្រវឹងអំឡុងពេលពពោះ និងពេលបំបៅកូន ពីព្រោះអាចប៉ះពាល់ដល់ការរីកលូតលាស់របស់កូន និងអាចបង្កឱ្យមានភាពមិនប្រក្រតី ផេ្សងៗដែលអាចកើតមានឡើង៕
អានបន្ត៖ យូហ្គាជួយឲ្យរាងកាយស្រ្តីមាំទាំ មិនងាយទ្រុឌទ្រោម ចាស់ជាងវ័យ