ថ្ងៃបិណ្ឌ ១ ជិតមកដល់ហើយ តោះស្រីៗសាកមកធ្វើបង្អែម ៣ មុខនេះមើល៍!
- 2019-09-11 01:00:00
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
ថ្ងៃបិណ្ឌ ១ ជិតមកដល់ហើយ តោះស្រីៗសាកមកធ្វើបង្អែម ៣ មុខនេះមើល៍!
ភ្ជុំបិណ្ឌជិតឈានចូលមកដល់ ក្នុងពាក់កណ្តាលខែកញ្ញានេះហើយ តោះមកដឹងមុខបង្អែមពេញនិយមចំនួន ៣ អំឡុងពេលបុណ្យភ្ជុំបិណ្ឌ។ ជាការពិតណាស់ ប្រជាជនខ្មែរយើងមានមុខបង្អែមជាច្រើនប្រភេទ។ បង្អែមខ្លះមានអ្នកស្គាល់ ហើយបង្អែមខ្លះក៏ពុំសូវមានអ្នកស្គាល់ច្រើនប៉ុន្មានដែរ។ ប៉ុន្តែសម្រាប់ឱកាសបុណ្យភ្ជុំបិណ្ឌ នៅខាងមុខនេះ យើងសូមណែនាំនូវមុខបង្អែម ៣ ដែលងាយស្រួលធ្វើ និងចំណាយពេលតិច។ បង្អែមទាំងនោះរួមមាន៖
១ ចាហួយឫសារ៉ាយ
ចាហួយជាមុខបង្អែមមួយទទួលបានការពេញនិយមខ្លាំងសម្រាប់ប្រជាជនខ្មែរក្នុងពិធីផ្សេងៗ។ លើសពីនេះទៅទៀត ចាហួយងាយស្រួលធ្វើនិងចំណាយថវិកាតិច។ ដោយឡែកមានប្រជាជនខ្មែរមួយចំនួនហៅចាហួយ ហើយខ្លះទៀតហៅសារ៉ាយ។
គ្រឿងផ្សំ៖
· ម្សៅចាហួយមួយកញ្ចប់តូច
· ទឹកលាយជាមួយខ្ទិះដូង ៣ លីត្រ
· ស្ករ ៧ ក្រាម ឫ ពាក់កណ្តាលស្លាបព្រាបាយ
វិធីធ្វើ៖
· យកម្សៅចាហួយលាយជាមួយទឹកខ្ទិះដូងនិងទឹក រួចដាក់ស្ករចូល កូរចូលគ្នាឲ្យសព្វ។
· ដាំឲ្យពុះប្រហែល ២០ ទៅ ៣០ នាទី ភ្លក្សមើលថាល្មមឫនៅ រួចចាក់ដាក់ថាស ឬ ចានជ័រតួចជាការស្រេច។
បញ្ជាក់៖ ត្រូវទុកវាឲ្យរឹងសឹមចាត់ចែង អ្នកអាចយកចាហួយទៅក្លាសេឲ្យត្រជាក់រឹតតែឆ្ងាញ់ពិសា។
**២ អាកោខ្ទិះ**
អាកោខ្ទិះជាប្រភេទនំដែលមានការនិយមធ្វើសម្រាប់ប្រជាជនខ្មែរ វាដូចទៅនឹងនំអាកោធម្មតាដែរគ្រាន់តែថា វាមានបន្ថែមខ្ទិះដូងពីលើ។
គ្រឿងផ្សំ៖
· ម្សៅអង្ករខ្សាយ ១ ខាំ
· ស្ករត្នោតឫស្ករស កន្លះ ខំា
· អំបិល មួយស្លាបព្រាបាយ
· ទឹកមួយចានចង្កឹះ
· មេម្សៅ មួយស្លាបព្រាបាយ
· ខ្ទិះដូង ៥ ខាំ
· ល្ងម៉ដ្ឋ
· សាច់ដូងកោសជាសរសៃ (មានសាច់ខ្នុរតាមចំណូលចិត្ត)
វិធីធ្វើ៖
· យកម្សៅអង្ករខ្សាយ មេម្សៅ ស្ករសឫត្នោតចាក់ចូលគ្នាកូរលាយឲ្យសព្វជាមួយទឹក។
· ទុកម្សៅដែលលាយរយៈពេល ២ ម៉ោង រួចដួសដាក់ក្នុងចានឫពែងទៅតាមការនិយម យកទៅចំហុយរយៈពេល៣០នាទីឲ្យឆ្អិនពិសា។ រួចចំហុយជាមួយទឹកខ្ទិះរយៈពេល ៥ នាទី។
· ចុងក្រោយកុំភ្លេចលាយល្ងនិងដូងកោសទើបធ្វើឲ្យអាកោខ្ទិះអ្នកកាន់តែឆ្ងាញ់ពិសាជាប់ចិត្ត។
៣ សង់ខ្យាល្ពៅ
សង់ខ្យាល្ពៅក៏ជាមុខបង្អែមមួយប្រភេទដែលប្រជាជនខ្មែរនិយមធ្វើដែរ។ យោងតាមវេបសាយ Glosbe បានឲ្យដឹងថា ពាក្យសង់ខ្យាមានន័យថា ឈ្មោះនំមួយប្រភេទ រួមផ្សំជាមួយស៊ុតលាយស្ករ ហៅថានំសង់ខ្យា ឫសង់ខ្យាល្ពៅ។
គ្រឿងផ្សំ៖
· ល្ពៅចាស់មួយផ្លែ
· ពងទាឫមាន់៥ គ្រាប់
· ខ្ទិះដូង ២ ខាំ
· ស្ករ ៣ ស្លាបព្រា
· អំបិល ១ ស្លាបព្រាបាយ
វិធីធ្វើ៖
· យកល្ពៅចោះយកទងហើយលាងទឹកដោយកោសយកគ្រាប់និងសរសៃចេញឲ្យស្អាត។
· យកពងទាឫមាន់ផ្នែកក្រហមវាយឲ្យល្អលាយជាមួយខ្ទិះដូង។ បន្ទាប់មក លាយជាមួយស្ករនិងអំបិលម្តងទៀតឲ្យស្មើសាច់ដើម្បីឲ្យមានរសជាតិផ្អែមឆ្ងាញ់។
· ចុងក្រោយយកវាទៅចំហុយឲ្យឆ្អិនល្មមពិសាជាការស្រច។
សរុបមក ក្នុងចំណោមមុខបង្ងែមខាងលើអ្នកអាចជ្រើសរើសធ្វើមួយណាមុនក៏បានសម្រាប់ថ្ងៃបិណ្ឌ ១ ខាងមុខនេះ។