ប្រភេទអាហារដែលយើងចូលចិត្តញ៉ាំ តែមិនដឹងថាវាកំពុងចិញ្ចឹមកោសិការមហារីកឲ្យធំធាត់
- 2019-05-24 03:00:00
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
ប្រភេទអាហារដែលយើងចូលចិត្តញ៉ាំ តែមិនដឹងថាវាកំពុងចិញ្ចឹមកោសិការមហារីកឲ្យធំធាត់
ខាងក្រោមនេះសុទ្ធតែជាប្រភេទអាហារឈ្ងុយឆ្ងាញ់ ដែលយើងតែងបរិភោគជាប្រចាំ តែមិនដឹងថាវាមានផ្ទុកហានិភ័យយ៉ាងច្រើន។
១. ស្ករ
មួយថ្ងៃបរិភោគស្ករលើសពី២៥ក្រាមគឺមានគ្រោះថ្នាក់ដល់សុខភាព។ ទទួលទានស្ករច្រើនគឺប្រៀបដូចអ្នកកំពុងចិញ្ចឹមកោសិការមហារីកដែរ។ សម្រាប់អ្នកដែលកើតមហារីកស្រាប់ បើទទួលទានស្ករច្រើន នឹងពន្លឿនការកកើតមេរោគកាន់តែច្រើន។ ដើម្បីការពារសុខភាព មនុស្សគ្រប់រូបមិនត្រូវញ៉ាំស្ករលើសពី២៥ក្រាមក្នុង១ថ្ងៃឡើយ។
២. ក្រុមសាច់ក្រក សាច់ងៀត
ប្រភេទសាច់ដ៏ឆ្ងាញ់ដូចជាសាច់ក្រក សាច់ប្រឡាក់ងៀត hot dog សាច់ចំអិនស្រាប់ច្រកកំប៉ុង គឺមានភាពងាយស្រួលរក និងទទួលទានសម្រាប់អ្នករវល់។ តែក្រុមសាច់នេះមានផ្ទុកជាតិ Nitrat ដែលអាចបន្លែងទៅជា Nitrit។ ក្រោយពេលគួបផ្សំនឹងចំណីអាហារ នឹងក្លាយទៅជា amino nitrit ដែលជាជាតិអាចបណ្ដាលឲ្យកើតមហារីកប្រព័ន្ធរំលាយអាហរ និងក្រពះខ្ពស់។
៣. អាហារក្ដៅ
៦៥អង្សារគឺអង្សាររបស់មហារីក។ អ្នកអាស៊ីតែងតែចូលចិត្តការបរិភោគអាហហារក្ដៅ ដើម្បីរក្សាក្លិនអាហារ។ សម្រាប់អ្នកដែលចូលចិត្តញ៉ាំ ឬផឹកទឹកដែលមានសីតុណ្ហភាពលើសពី៦៥អង្សារ គឺប្រឈមមុខនឹងការកើតមហារីកបំពង់កខ្ពស់បំផុត។ ទោះមិនកើតមហារីក តែអ្នកដែលឧស្សាហ៍ទទួលទានអាហារក្ដៅ ក៏នឹងងាយរលាកបំពង់កជាងអ្នកញ៉ាំអាហារត្រជាក់ដែរ។
៤. អាហារអាំង
កំឡុងពេលអាំងសាច់ ឬអ្វីក៏ដោយ នៅក្នុងផ្សែងមានផ្ទុកជាតិ aren និង benzopyrene ដែលកត្តាបង្ករឲ្យកើតមហារីកខ្ពស់បំផុត។ សារជាតិទាំងនេះ ក៏ជាធាតុផ្សំសម្រាប់បង្កើតកោសិការមហារីកដូចគ្នា។ ដើម្បីជៀសវាងបញ្ហានេះ អ្នកមិនគួរបរិភោគអាហារអាំងជាញឹកញាប់នោះឡើយ។
៥. ដំឡូងបារាំងបំពង
ដូចជាគ្នាជាមួយនឹងបារីដែរ នៅក្នុងដំឡូងបារាំងបំពង គេរកឃើញសារធាតុ acrylymide ដែលជាសារជាតិម្យ៉ាងអាចបង្ករឲ្យកើតជំងឺមហារីក។ ដំឡូងបារាំងកាន់តែខ្លោច សារជាតិខាងលើមានកាន់តែខ្ពស់៕
ចុចអាន៖ ប្រភេទភេសជ្ជៈដែលកាន់តែផឹក កាន់តែគ្រោះថ្នាក់ដល់សុខភាពក្នុងខែក្តៅ