តិចអត់ជឿ! មនុស្ស៩៩% ញ៉ាំផ្លែឈើទាំងនេះខុសទាំងមិនដឹងខ្លួន
- 2019-01-17 00:02:00
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
តិចអត់ជឿ! មនុស្ស៩៩% ញ៉ាំផ្លែឈើទាំងនេះខុសទាំងមិនដឹងខ្លួន
ពេលញ៉ាំផ្លែឈើ មនុស្សភាគច្រើនតែងខ្ជាក់គ្រាប់ចេញ ហើយផ្លែឈើខ្លះក៏ញ៉ាំទាំងគ្រាប់។ បើប្រាប់ថា វិធីដែលអ្នកញ៉ាំផ្លែឈើទាំងនោះមិនត្រឹមត្រូវ តើអ្នកជឿទេ? ប្រហែលអ្នកអាចនឹងភ្ញាក់ផ្អើល ពេលដឹងថា គ្រាប់ផ្លែដែលអ្នកតែងតែខ្ជាក់ចោល បែរជាមានប្រយោជន៍ ហើយគ្រាប់ដែលអ្នកញ៉ាំចូលបែរជាមិនល្អសម្រាប់សុខភាពវិញ។
ខាងក្រោមនេះជាផ្លែឈើដែលមិនគួរបោះចោលគ្រាប់
ខ្នុរ
គ្រាប់ខ្នុរមានជាតិម្សៅ ៧០% ប្រូតេអ៊ីន ៥.២% ជាតិខ្លាញ់ ០.៦២% សារធាតុរ៉ែ ១.៤% វាមានអត្ថប្រយោជន៍ណាស់សម្រាប់សុខភាព។ វាក៏មាន វីតាមីន A ដែលជួយដល់ភ្នែក និងការពារភ្នែកពីជំងឺខ្វាក់មាន់ទៀតផង។ វីតាមីនA ក៏ធ្វើឲ្យសក់មានសុខភាពល្អដែរ វាជួយកាត់បន្ថយសក់ស្ងួត សក់ខូច។
ល្ហុង
ការសិក្សាជាច្រើនបានរកឃើញថាគ្រាប់ល្ហុងមានឱសថជាច្រើន។ ដោយហេតុថាគ្រាប់ល្ហុងគឺសំបូរទៅដោយ Papain ដែលជាប្រភេទអង់ស៊ីមម៉្យាងដែលជួយដល់ការរំលាយអាហារ។វាក៏ជួយសម្លាប់ពពួកបាក់តេរីដែលបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់យើង ហើយវាមិនអាចលូតលាស់បានទេនៅពេលដែលយើងញ៉ាំគ្រាប់ល្ហុង។ បើសិនយើងមិនញ៉ាំល្ហុងឆៅទេ អ្នកអាចរោយវាទៅលើ Pasta ឬក៏ញ៉ាំជាមួយសាឡាត់ក៏បានដែរ។
ឪឡឹក
យោងតាមអ្នកជំនាញបានឲ្យដឹងថាគ្រាប់ឪឡឹកសំបូរជាតិស័ង្កសី ដែលជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពសាំុរបស់រាងកាយ។លើសពីនេះវាក៏មានអាស៊ីដអាមីណូ Arginine ដែលជួយគ្រប់គ្រងសម្ពាធឈាម និងជួយព្យាបាលជំងឺសរសៃឈាមបេះដូងទៀតផង។ ដូច្នេះគួរតែបញ្ឈប់ទម្លាប់បោះចោលគ្រាប់ឪឡឹកទៀតទៅ។
ផ្លែប៊ឺ
អ្នកជំនាញបានប្រាប់ឲ្យដឹងថាគ្រាប់ផ្លែប៊ឺមានផ្ទុកនូវសារធាតុបំប៉នជាច្រើន។ ៧០%ជាអាស៊ីដអាមីណូនៅក្នុងគ្រាប់ប៊ឺ។វាផ្ទុកសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ជួយការពារជំងឺមហារីក និងល្អសម្រាប់សុខភាពសរសៃឈាមបេះដូង។ យើងអាចយកវាទៅត្រាំជាមួយស្រា យកទៅដុត និងកិនធ្វើជាម្សៅក៏បានហើយយកវាទៅលាយជាមួយសាឡាត់ឬទឹកផ្លែឈើកិន។
ផ្លែទទឹម
ទទឹមជាផ្លែឈើដែលសម្បូរជាតិស្ករ អំបិល និងវីតាមីនណាស់។ ដោយសារតែគ្រាប់ទទឹមមិនក្តៅ ទើបគេប្រើវាធ្វើជាភេសជ្ជៈជួយដល់រាងកាយ និងបន្ថែមសម្រស់ឲ្យស្បែក។គ្រាប់ផ្លែទទឹមមានអាស៊ីដ Citric , ac.malie,គ្លុយកូស, fructoze, maltose ដូចច្នេះហើយវាមានប្រសិទ្ធភាពក្នុងការបន្សាបជាតិពុល និងធ្វើឲ្យរាងកាយរឹងមាំ។
ទាំងនេះជាផ្លែឈើដែលមិនគួរញ៉ាំគ្រាប់
ប៉េងប៉ោះ
ផ្លែប៉េងប៉ោះល្អសម្រាប់បុរស ព្រោះវាជួយការពារបុរសពីជំងឺមហារីកប្រូស្តាត។ លើសពីនេះវាក៏មានអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនទៀតដែរ តែវាត្រូវបានគេហាមមិនឲ្យញ៉ាំនោះទេ ព្រោះនៅពេលដែលយើងញ៉ាំវាចូលទៅវានឹងធ្លាក់ទៅជាប់ពោះវៀននឹងធ្វើឲ្យពិបាកដល់ការរំលាយអាហារ ធ្វើឲ្យទល់លាមកហើយវាក៏អាចបណ្ដាលឲ្យកើតជំងឺរលាកខ្នែងពោះវៀនដែរ។
ត្រសក់
ត្រសក់ហើយនឹងគ្រាប់របស់វាមានផ្ទុកជាតិប្រូតេអ៊ីនដែលមិនធ្វើឲ្យប៉ះពាល់ដល់សុខភាពច្រើនទេ ប៉ុន្តែបើយើងញ៉ាំវាច្រើនពេកវាអាចធ្វើឲ្យយើងបាត់បង់ជាតិទឹក ចំណែកគ្រាប់របស់វាបើយើងទំពារមិនបានល្អវាអាចធ្វើឲ្យយើងហើមពោះព្រោះរំលាយមិនបានល្អ។
ផ្លែប៉ោម
គ្រាប់ប៉ោមមានផ្ទុកសារធាតុពុល មនុស្សដែលញ៉ាំពុលនឹងមានរោគសញ្ញាប្រកាច់ វិលមុខ ចង្អោរ ក្អួត ងងុយគេង ឈឺចុកចាប់ និងឈឺក្បាលជាដើម។
ផ្លែត្របែក
ត្របែកមានវីតាមីនc ច្រើនដែលល្អសម្រាប់សុខភាព។ប៉ុន្តែបើអ្នកញ៉ាំគ្រាប់របស់វាដោយមិនទំពារវានឹងធ្លាក់ចូលទៅក្នុងក្រពះ ដែលវាអាចបង្កឲ្យកើតមានជំងឺរលាកខ្នែងពោះវៀនដែលមានគ្រោះថ្នាក់ខ្លាំង៕