រៀនធ្វើ “ពោតបំពងម្សៅ” ស្រួយឆ្ងាញ់ទុកក្លែមក៏បាន ញ៉ាំលេងក៏បាន
- 2018-09-09 08:11:14
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
រៀនធ្វើ “ពោតបំពងម្សៅ” ស្រួយឆ្ងាញ់ទុកក្លែមក៏បាន ញ៉ាំលេងក៏បាន
ពេលទំនេរៗបែបនេះ គឺល្អបំផុតសម្រាប់ការធ្វើអាហារងាយៗញ៉ាំកំដរមាត់ ពិសេសអាហារដែលអាចធ្វើភ្លាម ញ៉ាំភ្លាមមិនសាំញ៉ាំច្រើន។ ដូច្នេះថ្ងៃនេះ កញ្ញានឹងចែករំលែកនូវមុខម្ហូបងាយមួយដែលប្រិយមិត្តប្រាកដជាធ្លាប់ញ៉ាំពេលទៅញ៉ាំអីខាងក្រៅម្ដងៗ នោះគឺ “ពោតបំពងម្សៅ”។ ចង់ដឹងថាមុខម្ហូបមួយនេះគេធ្វើយ៉ាងម៉េចនោះ សូមតាមដានខាងក្រោមនេះទាំងអស់គ្នា៖
គ្រឿងផ្សំសម្រាប់ពោតបំពង
សាច់ពោត កន្លះគីឡូ
ម្សៅសាលី ១ចានគោម
ម្សៅអង្ករខ្សាយ កន្លះចានគោម
អំបិល កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
ទឹក ១ចានគោម
វិធីធ្វើ៖ ចាក់ម្សៅសាលី ម្សៅអង្ករ អំបិល និងទឹក កូរឲ្យរលាយចូលគ្នា រួចហើយដាក់ពោតចូល កូរឲ្យចូលគ្នាម្ដងទៀតសឹមយកទៅបំពង។ ពេលបំពង ត្រូវបើកភ្លើងល្មមៗ កុំឲ្យពោតខ្លោចឆ្អិនមិនដល់ក្នុង។
គ្រឿងផ្សំសម្រាប់ទឹកជ្រលក់
ម្ទេសក្រហម ១ស្លាបព្រាបាយ
ស្ករស កន្លះកូនចាន
អំបិល កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
ទឹកខ្មេះ ២ស្លាបព្រាបាយ
ស្លឹកជី
សណ្ដែកដីលីងបុក ២ស្លាបព្រាបាយ
ចំពោះវិធីធ្វើ គឺមិនលំបាកឡើយ ដោយប្រិយមិត្តអាចមើលវីដេអូនេះ នឹងធ្វើតាមបាន៖