ស៊ែរទុករៀនធ្វើ! វិធីធ្វើ "បាយឆាកាពិ" ញ៉ាំខ្លួនឯង ឲ្យឆ្ងាញ់មាត់
- 2018-09-06 10:45:48
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
ស៊ែរទុករៀនធ្វើ! វិធីធ្វើ "បាយឆាកាពិ" ញ៉ាំខ្លួនឯង ឲ្យឆ្ងាញ់មាត់
បាយឆាកាពិ អាចនិយាយបានថាជាអាហារដ៏ពេញនិយមមួយដែរនាពេលបច្ចុប្បន្ន ដោយវាមានទាំងរូបរាងទាក់ទាញ ហើយរសជាតិក៏ឆ្ងាញ់។ ដូច្នេះហើយព្រឹកចុងសប្ដាហ៍នេះ គេហទំព័រ Kanha សូមនាំប្រិយមិត្តមករៀនពីវិធីឆាបាយមួយមុខនេះទាំងអស់គ្នា។ អីចឹងយើងទៅមើលទាំងអស់គ្នា ថាតើមុននឹងទទួលបាន បាយឆាកាពិ ដ៏ឈ្ងុយឆ្ងាញ់មួយចាន តើត្រូវមានគ្រឿងផ្សំ និងវិធីធ្វើយ៉ាងណាខ្លះ?
សាច់ជ្រូក ឬសាច់មាន់ឆា
គ្រឿងផ្សំ
1.សាច់មាន់ ឬសាច់ជ្រូក
2.ស្ករត្នោត/ប្រេងខ្យង/ទឹកស៊ីអ៊ីវ/ទឹកស៊ីអ៊ីវខាប់
3.ខ្លាញ់
វិធីធ្វើ
1. ដាក់ខ្ទះបើកភ្លើង ដាក់ខ្លាញ់ល្មមក្ដៅ សឹមដាក់ខ្ទឹមសឆាត្រលប់ឲ្យធុំក្លិនឈ្ងុយ រួចដាក់សាច់ ស្ករត្នោត ទឹកស៊ីអ៊ីវ ទឹកស៊ីអ៊ីវខាប់ និងទឹកបន្តិច ឆាដោយបើកភ្លើងតិចៗ រហូតឆ្អិនចូលជាតិល្អ។ ពងទា
ស៊ុតចៀន
គ្រឿងផ្សំ
1.ពងមាន់ ឬពងទា
2.ទឹកត្រី/ស្ករស
3.ខ្លាញ់
វិធីធ្វើ
1.វាយស៊ុតជាមួយទឹកត្រី និងស្ករសបន្តិច ឲ្យរលាយចូលគ្នា
2.ចាក់ពងទាចៀនក្នុងខ្ទះដែលមានខ្លាញ់ក្ដៅ វាតឲ្យសព្វខ្ទះដើម្បីឲ្យពងស្ដើង រួចបន្ថយភ្លើងតិចៗដើម្បីឲ្យពងឆ្អិនបានសព្វល្អ។ ចៀនរួចទុកឲ្យត្រជាក់ រួចហាន់ជាសរសៃតូចៗត្រៀមទុក។
បង្គាក្រៀម និងម្ទេសក្រៀមបំពង
គ្រឿងផ្សំ
1.បង្គាក្រៀម
2.ម្ទេសក្រៀម
3. ខ្លាញ់
វិធីធ្វើ
1.ដាក់បង្គាក្រៀមចូលក្នុងខ្លាញ់ដែលក្ដៅខ្លាំង និងចៀនរហូតបង្គាឆ្អិនស្រួយ រួចដួសទុកឲ្យស្រស់ខ្លាញ់។
2.ដាក់ម្ទេសក្រៀមបំពងក្នុងខ្លាញ់ដែលនៅសល់ពីបំពងបង្គា រហូតឆ្អិនធុំក្លិនឈ្ងុយ រួចស្រង់ទុកឲ្យស្រស់ខ្លាញ់។
ខ្ទឹមក្រហម សណ្ដែកកួរ ស្វាយ
ម្ទេសចិញ្ច្រាំ
បាយឆាកាពិ
គ្រឿងផ្សំ
1.បាយសដែលត្រជាក់
2.កាពិដែលមានពណ៌ស្អាត និងក្លិនឈ្ងុយ
3.ទឹកត្រី (បើកាពិមិនប្រៃ) / ស្ករសបន្តិច
4.ខ្លាញ់
វិធីធ្វើ
- ដាក់ខ្ទះបើកភ្លើង រួចដាក់ខ្លាញ់ ល្មមក្ដៅ ដាក់កាពិចូលឆាឲ្យឈ្ងុយ រួចដាក់បាយឆា និងថែមគ្រឿងតាមចំណង់ចំណូលចិត្ត។
ឆារួចយកមកលាយជាមួយគ្រឿងផ្សេងៗទៀតជាការស្រេច ៕