មក​ដឹង​របៀប​របប​​​ញ៉ាំ​អាហារ​ពេល​ទៅ​លេង​ប្រទេស​ក្រៅ កុំ​ឱ្យ​ចេញ​មក​ខុស​គេ​ខុស​ឯង

  • 2018-03-21 05:14:03
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

"ចូល​ស្ទឹង​តាម​បទ ចូល​ស្រុក​តាម​ទេស" ពាក្យ​ទូន្មាន​មួយ​ឃ្លា​នេះ​នៅ​តែ​មាន​អត្ថបទ​អប់រំ​សម្រាប់​ការ​ចេះ​សម្រប​ខ្លួន​ទៅ​តាម​ទំនៀមទម្លាប់​របស់​ទី​កន្លែង​នីមួយៗ ដែល​យើង​ជា​អ្នក​ចំណូល​ក្រៅ​គួរ​រៀន​តាម។ ការ​ញ៉ាំ​អាហារ​ក៏​ដូច​គ្នា គឺ​គេ​​មាន​ទម្លាប់​ក្នុង​ការ​ញ៉ាំ​ខុសៗ​គ្នា​ទៅ​តាម​ប្រទេស និង​តំបន់​រៀងៗ​ខ្លួន។ ប្រទេស​មួយ​ចំនួន​ខាងក្រោម​នេះ​គឺ​ជា​ប្រទេស​ដែល​ឧស្សាហ៍​មាន​អ្នកទេសចរ​ទៅ​កម្សាន្ត ហើយ​អ្នក​គួរ​តែ​យល់​ដឹង​ពី​របៀប​របប​ញ៉ាំ​អាហារ​របស់​គេ ដើម្បី​កុំ​​ឱ្យ​ខ្មាស​គេ​ដោយ​មិន​ដឹង​ខ្លួន​។

នៅ​អ៊ីតាលី​ កុំ​កុម្ម៉ង់​កាពូឈីណូ​ក្រោយ​ញ៉ាំ​អាហារ​រួច

ជនជាតិ​អ៊ីតាលី​មិន​ដែលប្រើ​ទឹក​ដោះ​គោ​ក្រោយ​ពេល​បាយ​នោះ​ទេ ព្រោះ​គេ​ជឿ​ថា​ទឹក​ដោះ​គោ​នឹង​ធ្វើ​ឱ្យ​រំខាន​ដល់​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ​ក្នុង​រាងកាយ។ ជំនួស​មក​វិញ ពួក​គេ​និយម​ប្រើ​កាហ្វេ​ Espresso ឬ​កាហ្វេ​ដែល​គ្មាន​ជាតិ​ស្ករ​។ ការ​ពិត​ គ្មាន​អ្នក​ណា​ឃាត់​ឃាំង ឬ​ដាក់​ទោស​ពេល​អ្នក​ញ៉ាំ​ Cappuccino​ ទេ គ្រាន់​តែ​គេ​អាច​ចំណាំ​មុខ​អ្នក​ទុក ពេល​មក​លេង​លើក​ក្រោយ​ប៉ុណ្ណោះ។

ចុចអាន៖ ​ល្បិច​ធ្វើ​ការ & រក​ស៊ី​​របស់​ជនជាតិ​ចិន ​ដែល​អ្នក​គួរ​យក​មក​ប្រើ​​ក្នុង​ជីវិត​​ជាក់​ស្ដែង

​នៅ​ចិន កុំ​ញ៉ាំ​ត្រី​ដោយ​ត្រឡប់​​សាច់​ទៅ​ម្ខាង​ទៀត

ប្រជាជន​ចិន​គិត​ថា ការ​ត្រឡប់​ត្រី​ទៅ​ម្ខាង​ទៀត​គឺ​អាច​បណ្ដាល​ឱ្យ​អ្នក​រក​ស៊ី​ផ្លូវ​ទឹក ជា​ពិសេស​អ្នក​រក​ស៊ី​នេសាទ​ជួប​បញ្ហា​លិច​ទូក​ ដែល​ជា​ប្រផ្នូល​មិន​ល្អ។ បើ​អ្នក​ត្រូវ​ញ៉ាំ​អាហារ​ជាមួយ​ជន​ជាតិ​ចិន ពេល​ញ៉ាំ​សាច់​ត្រី​ម្ខាង​អស់​សាច់​ហើយ ត្រូវ​ចេះ​កាច់​ឆ្អឹង​ខ្នង​កណ្ដាល​នោះ​ចេញ​ជា​ជាង​ត្រឡប់​សាច់​ត្រី​ទៅ​ម្ខាង​ទៀត​។ នេះ​ទើប​គេ​រីករាយ​ និង​សរសើរ​ថា​យើង​ដឹង​ខុស​ដឹង​ត្រូវ។ មួយ​វិញ​ទៀត គេ​ជឿ​ថា​ការ​ភើ ជា​សញ្ញា​បង្ហាញ​ថា ម្ហូប​នេះ​មាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់​ ដូច្នេះ​បើ​អ្នក​ឃើញ​ជនជាតិ​ចិន​ឧស្សាហ៍​ភើ​ពេល​ញ៉ាំ​អាហារ កុំ​មាន​អារម្មណ៍​ងឿង​ឆ្ងល់​អី។

នៅ​អេត្យូពី​ គេ​ញ៉ាំ​អាហារ​ក្នុង​ចាន​ធំៗ

មិន​ថា​ញ៉ាំ​អាហារ​នៅ​ទី​ណា​ទេ ជន​ជាតិ​នេះ​ច្រើន​ប្រើ​ដៃ​សម្រាប់​ការ​ដួស​អាហារ​ដាក់​មាត់​ ជា​ពិសេស​ដៃ​ស្ដាំ ចំណែក​ដៃ​ឆ្វេង​ត្រូវ​បាន​គេ​ចាត់​ទុក​ថា​ជា​ដៃមិន​ស្អាត មិន​សម​មក​ចាប់​ម្ហូប​ដាក់​ចូល​មាត់​។ មួយ​វិញ​ទៀត គេ​ដាក់​ម្ហូប​​ក្នុង​ចាន​តែ​មួយ​ប៉ុណ្ណោះ ទោះ​ជា​ម្ហូប​ប៉ុន្មាន​មុខ​ក៏​ដោយ តែ​ជា​ចាន​ធំ​ប៉ុន​ថាស។ ការ​ប្រើ​ចាន​ច្រើន​ត្រូវ​បាន​ចាត់​ទុក​ជា​ការ​ខ្ជះខ្ជាយ​។

នៅ​ជប៉ុន ហាម​ដាក់​ចង្កឹះ​ក្នុង​ចាន​គោម​ដាក់​បាយ​

វប្បធម៌​របស់​ប្រជាជន​ជប៉ុន ការ​ដាក់​ចង្កឹះ​ក្នុង​ចាន​បាយ​គឺ​គេ​ប្រើ​សម្រាប់​តែ​ពេល​បុណ្យ​សព ឬ​សែន​ព្រេន​តែ​ប៉ុណ្ណោះ ព្រោះ​គេ​យល់​ថា ការ​ធ្វើ​បែប​នេះ​គឺ​ដើម្បី​សែន​ជូន​ខ្មោច​ដែល​ស្រែក​ឃ្លាន។ ម្យ៉ាង​ទៀត ចង្កឹះ​នៅ​ក្នុង​ចាន​ប្រៀប​ដូច​ជា​ធូប​ដែល​គេ​ដុត​នៅ​ក្នុង​ចាន​បាយ ឧទ្ទិស​សម្រាប់​វិញ្ញាណ​ដែល​មាន​ស្លាប់​។

ដូច្នេះ​ពេល​ទៅ​ញ៉ាំ​អាហារ​នៅ​ជប៉ុន ត្រូវ​ដក​ចង្កឹះ​ពី​ចាន ពេល​ដួស​បាយ​ដាក់​ចូល​មាត់​រួច ហាម​ទុក​ចោល​ក្នុង​ចាន មិន​ដូច្នោះ​អ្នក​នឹង​ត្រូវ​បាន​គេ​មិន​ពេញ​ចិត្ត។ ការ​មួយ​ទៀត​ដែល​ត្រូវ​ប្រយ័ត្ន គឺ​ហាម​ចាប់​ម្ហូប​ពី​ចង្កឹះ​មួយ​ផ្ទេរ​ឱ្យ​ចង្កឹះ​​មួយ​ទៀត ព្រោះ​វា​ជា​ប្រផ្នូល​មិន​ល្អ ហើយ​គេ​ប្រើ​តែ​ក្នុង​ពិធី​បុណ្យ​សព​តែ​ប៉ុណ្ណោះ។

ចុចអាន៖ របៀប​ធ្វើផាត់​ថៃ​ងាយ​ៗ ទុក​ញ៉ាំ​​​លេង​

នៅ​ថៃ ហាម​យក​សម​ដួស​ម្ហូប​ដាក់​ចូល​មាត់

វា​នឹង​ជា​រឿង​មិន​គប្បី​មួយ ពេល​អ្នក​យក​សម​ដួស​ម្ហូប​ហើយ​ដាក់​ចូល​ក្នុង​មាត់។ ដោយ​សារ​តែ​ទំនៀម​ទម្លាប់​ពី​បុរាណ​មក​ ជាពិសេស​​ពេល​ញ៉ាំ​អាហារ​ជាមួយ​ចាស់ៗ ការ​ធ្វើ​បែប​នេះ​នឹង​ចាត់​ទុក​ជា​ទង្វើ​មិន​សមរម្យ ហើយ​បើ​ពិបាក​ពេក អ្នក​អាច​ប្រើ​សម​នៅ​ក្នុង​ចាន រួច​យក​ស្លាបព្រា​ដួស​ម្ហូប​ដាក់​ចូល​មាត់​វិញ​។

នៅ​កូរ៉េ ទាល់​តែ​ចាស់ៗ​អនុញ្ញាត ទើប​អាច​ចាប់​ផ្ដើម​ញ៉ាំ​បាន

ការ​រួម​តុ​អាហារ​ជាមួយ​ប្រជាជន​នៃ​ដែនដី​គីមឈី​នេះ គេ​មាន​ទម្លាប់​មួយ​គឺ​រង់​ចាំ​មនុស្ស​ចាស់​នៅ​ក្នុង​វង់​ញ៉ាំ​នោះ​លូក​ម្ហូប​មុន​ ទើប​ក្មេង​ៗ​មាន​សិទ្ធិ​លូក​តាម​ក្រោយ។ ការ​ញ៉ាំ​ទៀត​សោត​ក៏​ត្រូវ​ញ៉ាំ​មួយៗ ហាម​ទំពា​ញាប់​មាត់។ មួយ​ទៀត ត្រូវ​ចេះ​មើល​ពែង​ទឹក​របស់​អ្នក​រួម​តុ​ជាមួយ​គ្នា បើ​ឃើញ​អស់​ត្រូវ​ចេះ​ចាក់​បំពេញ​ឱ្យ ធ្វើ​បែប​នេះ​ពួក​គេ​នឹង​ស្រឡាញ់អ្នក​​ គិត​ថា​អ្នក​ជា​មនុស្ស​ចេះ​ដឹង​​។

នៅ​អាមេរិក​និង​អង់គ្លេស ត្រូវ​ដឹង​ទម្លាប់​ទាំង​នេះ​

-ពេល​កូរ​ទឹក​តែ​ឬកាហ្វេ​ក្នុង​កែវ ឬ​ពែង ហាម​ឮ​ស្នូរ​ស្លាបព្រា​ប៉ះ​នឹង​កែវ​

-កុំ​ទុក​ស្លាប​ព្រា​ចោល​ក្នុង​ពែង​

-ត្រូវ​ដាក់​ស្លាបព្រា​ចុះ​ក្បែរ​ពែង លើ​ទ្រនាប់​ពែង​ឬ​កែវ​នោះ៕

ប្រភព៖ Tripsavvy ប្រែ​សម្រួល៖ សរ សុគន្ធី

អត្ថបទពេញនិយម