មានអ្វីកើតឡើងចំពោះរាងកាយរបស់អ្នកនៅពេលអ្នកញ៉ាំស៊ុតឆ្អិនជារៀងរាល់ថ្ងៃ?
- 2024-11-21 01:08:00
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
មានអ្វីកើតឡើងចំពោះរាងកាយរបស់អ្នកនៅពេលអ្នកញ៉ាំស៊ុតឆ្អិនជារៀងរាល់ថ្ងៃ?
ការទទួលទានស៊ុតស្ងោរជារៀងរាល់ថ្ងៃអាចមានផលប៉ះពាល់ផ្សេងៗគ្នាជាច្រើនលើរាងកាយរបស់អ្នក ទាំងវិជ្ជមាន និងអវិជ្ជមាន។ យោងតាមកាសែត Times Now ស៊ុតគឺជាអាហារដែលមានជីវជាតិ និងសម្បូរបែប ដែលផ្តល់នូវសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗសម្រាប់រាងកាយរបស់យើងដូចជា ប្រូតេអ៊ីន វីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែ។ ប្រូតេអ៊ីនជួយកសាងសាច់ដុំ និងជួសជុលជាលិកាក្នុងរាងកាយរបស់យើង ខណៈពេលដែលវីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែជួយឱ្យយើងមានសុខភាពល្អ និងជួយឱ្យរាងកាយរបស់យើងដំណើរការបានត្រឹមត្រូវ។ វីតាមីនមួយចំនួនដែលមាននៅក្នុងស៊ុតរួមមាន វីតាមីន A ដែលល្អសម្រាប់
ភ្នែករបស់អ្នក និងវីតាមីន D ដែលជួយពង្រឹងឆ្អឹង ស៊ុតក៏ជាប្រភពដ៏ល្អនៃសារធាតុ choline ដែលមានសារៈសំខាន់សម្រាប់សុខភាពខួរក្បាល។ អ្នកអាចចម្អិនស៊ុតតាមវិធីជាច្រើនដូចជា ស្ងោរ ឬចៀន។ ពួកគេជាអាហារពេលព្រឹកដ៏ពេញនិយម ប៉ុន្តែអាចរីករាយជាមួយអាហារណាមួយ។ ទោះបីជាយ៉ាងណាក៏ដោយ មានការជជែកដេញដោលគ្នាជាច្រើនថា តើ ការទទួលទានស៊ុតជាប្រចាំមានប្រយោជន៍ឬអត់។ការទទួលទានស៊ុតស្ងោរជារៀងរាល់ថ្ងៃអាចមានផលប៉ះពាល់ផ្សេងៗគ្នាជាច្រើនលើរាងកាយរបស់អ្នក ទាំងវិជ្ជមាន និងអវិជ្ជមាន។
ប្រូតេអ៊ីនដែលមានគុណភាពខ្ពស់ ស៊ុតឆ្អិនគឺជាប្រភពដ៏ល្អនៃប្រូតេអ៊ីនដែលមានគុណភាពខ្ពស់ ដែលមានផ្ទុកអាស៊ីតអាមីណូសំខាន់ៗទាំងអស់ដែលត្រូវការសម្រាប់ការស្តារសាច់ដុំ ការលូតលាស់ និងមុខងាររាងកាយទាំងមូល។ ការទទួលទានជាប្រចាំអាចជួយទ្រទ្រង់សាច់ដុំ និងការលូតលាស់។
សម្បូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹម ស៊ុតមានសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗជាច្រើន រួមទាំងវីតាមីន A, D, E និងវីតាមីន B-complex ដូចជា B12 និង folate ក៏ដូចជាសារធាតុរ៉ែដូចជា ជាតិដែក ផូស្វ័រ និងសេលេញ៉ូម។ សារធាតុចិញ្ចឹមទាំងនេះដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងមុខងារផ្សេងៗរបស់រាងកាយ រួមទាំងភាពស៊ាំ សុខភាពឆ្អឹង និងការផលិតថាមពល។
គ្រប់គ្រងការឆ្អែត និងទម្ងន់ ប្រូតេអ៊ីន និងខ្លាញ់ដែលមានសុខភាពល្អនៅក្នុងស៊ុតឆ្អិនអាចលើកកម្ពស់អារម្មណ៍នៃភាពឆ្អែត ដែលអាចជួយកាត់បន្ថយការទទួលទានកាឡូរីសរុប និងជួយក្នុងការគ្រប់គ្រងទម្ងន់។ ការរួមបញ្ចូលស៊ុតនៅក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នកអាចការពារការញ៉ាំច្រើនពេក និងអាហារសម្រន់រវាងអាហារ។
សុខភាពសរសៃឈាមបេះដូង ទោះបីជាមានមាតិកាកូឡេស្តេរ៉ុលក៏ដោយ ការស្រាវជ្រាវបង្ហាញថា ការទទួលទានស៊ុតក្នុងកម្រិតមធ្យមអាចមានឥទ្ធិពលអព្យាក្រឹត ឬមានប្រយោជន៍ដល់សុខភាពបេះដូង។ ស៊ុតមានសារធាតុចិញ្ចឹមដូចជាអាស៊ីតខ្លាញ់អូមេហ្គា 3 និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ដែលអាចជួយកាត់បន្ថយការរលាក និងធ្វើអោយ ប្រសើរឡើងនូវសញ្ញាសម្គាល់សុខភាពបេះដូង។
មុខងារខួរក្បាល ស៊ុតសម្បូរទៅដោយសារធាតុ choline ដែលជាសារធាតុចិញ្ចឹមដ៏សំខាន់សម្រាប់សុខភាពខួរក្បាល និងមុខងារនៃការយល់ដឹង។ ការទទួលទានជាប្រចាំអាចគាំទ្រដល់ការចងចាំ ការផ្តោតអារម្មណ៍ និងមុខងារខួរក្បាលទាំងមូល។
អាឡែស៊ី ស៊ុតគឺជាសារធាតុអាឡែហ្ស៊ីក្នុងអាហារឈានមុខគេ ហើយការទទួលទានវាជារៀងរាល់ថ្ងៃអាចបង្កើនហានិភ័យនៃការវិវត្តទៅជាប្រតិកម្មអាឡែហ្ស៊ីស៊ុត ឬធ្វើឱ្យអាឡែហ្ស៊ីដែលមានស្រាប់នៅក្នុងមនុស្សដែលងាយរងគ្រោះ។ការព្រួយបារម្ភអំពីកូលេស្តេរ៉ុល។ស៊ុតមានកូលេស្តេរ៉ុលខ្ពស់ ដែលត្រូវបានផ្សារភ្ជាប់ទៅនឹងការកើនឡើងហានិភ័យនៃជំងឺបេះដូងចំពោះមនុស្សមួយចំនួន ជាពិសេសអ្នកដែលមានហ្សែនជាក់លាក់ ឬជំងឺសរសៃឈាមបេះដូងដែលមានស្រាប់។
បញ្ហាពីអាហារ មនុស្សមួយចំនួនអាចជួបប្រទះនឹងបញ្ហារំលាយអាហារ ឬការមិនអត់ឱននៅពេលទទួលទានស៊ុតជារៀងរាល់ថ្ងៃ ជាពិសេសប្រសិនបើពួកគេមានប្រតិកម្មទៅនឹងសមាសធាតុមួយចំនួននៃស៊ុត ដូចជាប្រូតេអ៊ីននៅក្នុងស៊ុតពណ៌ស។មាតិកាខ្លាញ់ឆ្អែតទោះបីជាស៊ុតមានជាតិខ្លាញ់ដែលមានសុខភាពល្អក៏ដោយ ពួកវាក៏មានផ្ទុកជាតិខ្លាញ់ឆ្អែតមួយចំនួនផងដែរ ដែលនៅពេលទទួលទានច្រើនពេកអាចរួមចំណែកដល់កម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុលខ្ពស់ និងបង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺបេះដូង ជាពិសេសប្រសិនបើផ្នែកនៃអាហារដែលមានជាតិខ្លាញ់ច្រើនពីប្រភពផ្សេងទៀត។
ប្រភព៖ plo.vn