អត្ថប្រយោជន៍៧យ៉ាង ពីការ ញ៉ាំទឹកដោះគោជូរជារៀងរាល់ថ្ងៃ

  • 2024-01-08 03:40:00
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

ទឹកដោះគោជូរសម្បូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹមដូចជា ប្រូតេអ៊ីន កាល់ស្យូម និងប្រូបាយអូទិក..ការទទួលទានទឹកដោះគោជូរជារៀងរាល់ថ្ងៃជួយពង្រឹងភាពធន់ ធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ និងធ្វើឱ្យស្បែកស្រស់ស្អាត។ខាងក្រោមនេះគឺជាអត្ថប្រយោជន៌៧យ៉ាង ពីការញ៉ាំទឹកដោះគោជូរជារៀងរាល់ថ្ងៃ ៖

១ . ការទទួលទានទឹកដោះគោជូរផ្តល់នូវប្រូតេអ៊ីនសម្រាប់រាងកាយ

ទឹកដោះគោយ៉ាអួគឺល្អសម្រាប់ការផ្តល់ប្រូតេអ៊ីនជាមួយនឹងជាតិស្ករទាប និងជាតិខ្លាញ់។ ទឹកដោះគោជូរផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍សុខភាពជាច្រើនដូចជា សុខភាពឆ្អឹង សុខភាពពោះវៀន និងការគ្រប់គ្រងទម្ងន់។ ដូច្នេះ ទឹកដោះគោជូរ គឺជាអាហារសម្បូរប្រូតេអ៊ីន ដូចជាទឹកដោះគោជូរ ដែលអាចជាអាហារដ៏ល្អនៅពេលព្រឹក។

២ . ការទទួលទានទឹកដោះគោជូរជួយកាត់បន្ថយសម្ពាធឈាមខ្ពស់

ការញ៉ាំទឹកដោះគោជូរ ជួយកាត់បន្ថយសម្ពាធឈាមខ្ពស់ ជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺលើសឈាមបាន ៣០ភាគរយ។

៣ . អ្នកនឹងបង្កើនការទទួលទានជាតិកាល់ស្យូមរបស់អ្នក

បន្ថែមពីលើប្រូតេអ៊ីន សារធាតុចិញ្ចឹមមានប្រយោជន៍មួយទៀតដែលទឹកដោះគោជូរអាចផ្តល់ដល់រាងកាយរបស់អ្នកគឺកាល់ស្យូម ដែលចាំបាច់សម្រាប់មុខងារទាក់ទងនឹងសាច់ដុំ សរសៃប្រសាទ សរសៃឈាម និងឆ្អឹង។

៤ . ការទទួលទានទឹកដោះគោជូរជួយកាត់បន្ថយកូលេស្តេរ៉ុលអាក្រក់

ការសិក្សាមួយ បានពិនិត្យទៅលើឥទ្ធិពលនៃទឹកដោះគោយ៉ាអួ probiotic លើអ្នកចូលរួមដែលមានជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី 2 ។អ្វីដែលពួកគេបានរកឃើញគឺថាការទទួលទានទឹកដោះគោជូរជារៀងរាល់ថ្ងៃនេះត្រូវបានផ្សារភ្ជាប់ជាមួយនឹងការថយចុះនៃ LDL និងកូឡេស្តេរ៉ុលសរុប។

៥ . ការទទួលទានទឹកដោះគោជូរជួយឱ្យប្រព័ន្ធរំលាយអាហារមានសុខភាពល្អ

យោងតាមវេជ្ជបណ្ឌិតផ្នែកអាហារូបត្ថម្ភនៅ Sun Basket សហរដ្ឋអាមេរិក បានឲ្យដឹងថា ការថែរក្សា microbiome ពោះវៀនដែលមានសុខភាពល្អ ដែលជាបណ្តុំនៃ microorganisms រួមទាំងបាក់តេរី ផ្សិត និងមេរោគដែលរស់នៅក្នុងពោះវៀនមានសារៈសំខាន់។ កាត់បន្ថយការហើមពោះ និងភាពមិនស្រួលទូទៅនៃក្រពះពោះវៀន និងកាត់បន្ថយរោគសញ្ញាដែលទាក់ទងនឹងជំងឺ Crohn ជំងឺរលាកពោះវៀនធំ និង IBS ។

៦ . ការទទួលទានទឹកដោះគោជូរមានសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗជាច្រើន

បន្ថែមពីលើ probiotics ទឹកដោះគោយ៉ាអួក៏មានសារធាតុចិញ្ចឹមជាច្រើនទៀតដែលរាងកាយរបស់អ្នកអាចទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍ពី៖ ផូស្វ័រ (សម្រាប់សុខភាពឆ្អឹង) ម៉ាញ៉េស្យូម (គាំទ្រការរំលាយអាហារថាមពល ការគេង និងអារម្មណ៍) និងប៉ូតាស្យូម (គ្រប់គ្រងសម្ពាធឈាម ចលនាសាច់ដុំ និងការស្តារឡើងវិញ)។

៧ . ការទទួលទានទឹកដោះគោជូរជួយបង្កើនភាពស៊ាំរបស់រាងកាយ

ដោយសារតែទឹកដោះគោជូរមានផ្ទុកសារធាតុ probiotics ដែលធ្វើឱ្យពោះវៀនមានសុខភាពល្អ ហើយពោះវៀនគ្រប់គ្រងមុខងារប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ ការញ៉ាំទឹកដោះគោជូរអាចបង្កើនភាពស៊ាំ។ លើសពីនេះទៀត probiotics ក៏លើកកម្ពស់ការសំយោគអង្គបដិប្រាណធម្មជាតិ និងកោសិកាភាពស៊ាំដូចជា lymphocytes និង Natural Killer T cells ដែលអាចវាយប្រហារមេរោគឈ្លានពាន និងជាតិពុល។

ប្រភព៖ phunutoday

អត្ថបទ៖ Tep Sovannmoly

អត្ថបទពេញនិយម