តើវាមានសុវត្ថិភាពទេក្នុងការញ៉ាំផ្លែល្ហុងអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ?

  • 2023-12-15 08:10:00
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

ធ្លាប់គេនិយាយថា ញ៉ាំផ្លែល្ហុងពេលមានផ្ទៃពោះ បង្ករឲ្យរលូតកូន ។ រហូតដល់មានស្ត្រីខ្លះមិនហ៊ានទទួលទាននោះឡើយ។ តាមពិតទៅ ល្ហុងជាផ្លែឈើដែលធ្លាប់ស្គាល់ ងាយស្រួលរក និងចូលចិត្តច្រើន។ អាហារប្រភេទណាក៏ដោយ បើទទួលទានបានត្រឹមត្រូវ និងក្នុងបរិមាណសមស្រប នឹងនាំមកនូវអត្ថប្រយោជន៍ដល់សុខភាព ។ ដូច្នេះហើយ ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះក៏ត្រូវយកចិត្តទុកដាក់បន្ថែមលើរបបអាហាររបស់ពួកគេផងដែរ។

តាមពិតទៅ ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះអាចញ៉ាំផ្លែល្ហុងបាន ប៉ុន្តែអ្នកគួរញ៉ាំតែផ្លែទុំប៉ុណ្ណោះ។ ផ្លែល្ហុងឆៅមានផ្ទុកនូវខ្ទុះជាច្រើនដែលមានសមាសធាតុដែលអាចបណ្តាលឱ្យមានការកន្ត្រាក់ស្បូន ប៉ះពាល់អវិជ្ជមានដល់សុវត្ថិភាពម្តាយ និងទារក ប៉ះពាល់ដល់ការអភិវឌ្ឍគភ៌ អាឡែកស៊ី ហើម ឈឺពោះ ចុះខ្សោយភ្នាសគភ៌ ជាដើម។

ផ្លែល្ហុងទុំសម្បូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹម ជាធម្មតា កាឡូរី ជាតិដែក អាស៊ីតហ្វូលិក ប៉ូតាស្យូម វីតាមីន និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម... ការទទួលទានផ្លែល្ហុងទុំឱ្យបានត្រឹមត្រូវអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ អាចជួយឱ្យម្តាយបំពេញថាមពល និងបំពេញតម្រូវការអាហារូបត្ថម្ភរបស់រាងកាយ និងទារកក្នុងផ្ទៃ។

អ្នកជំនាញនិយាយថា៖ ដើម្បីធានាបាននូវសុខភាពអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ យកល្អគួរតែចៀសវាងការទទួលទានផ្លែល្ហុងឆៅ។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ម្តាយមានផ្ទៃពោះដែលទទួលទានផ្លែល្ហុងទុំក៏ត្រូវគ្រប់គ្រងកម្រិតក្នុងកម្រិតមធ្យមផងដែរ ដើម្បីជៀសវាងផលប៉ះពាល់ប្រសិនបើមាន។

ដូចដែលបានរៀបរាប់ខាងលើ ផ្លែល្ហុងមិនទាន់ទុំនៅតែមានខ្ទុះច្រើន សូម្បីតែផ្លែដែលទើបនឹងទុំ (មិនទាន់ទុំពេញលេញ) គួរតែជៀសវាងស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ ជាពិសេសក្នុងត្រីមាសទី 1 និងទី 3 ។ ជ័រនៅក្នុងផ្លែល្ហុងអាចជំរុញអ័រម៉ូនក្នុងការបង្កើតការកន្ត្រាក់។ ដូច្នេះហើយ ប្រសិនបើស្ត្រីមានផ្ទៃពោះទទួលទានផ្លែល្ហុងដែលមានខ្ទុះច្រើន វាអាចនាំអោយមានការហូរឈាម ស្បូនកន្ត្រាក់ខុសពីធម្មជាតិ និងបង្កើនហានិភ័យនៃការរលូតកូន។

ប្រភព៖ emdep

អត្ថបទ៖ Tep Sovannmoly

អត្ថបទពេញនិយម