ប្រភេទមនុស្ស៤ក្រុម ដែលមិនអាចបរិភោគ គ្រឿងក្នុងជ្រូកបាន
- 2023-11-30 07:30:00
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
ប្រភេទមនុស្ស៤ក្រុម ដែលមិនអាចបរិភោគ គ្រឿងក្នុងជ្រូកបាន
ពោះវៀនជ្រូកគឺជាម្ហូបបែប rustic ដែលមនុស្សជាច្រើនចូលចិត្ត។ ទោះបីជាយ៉ាងណាក៏មានមនុស្សមួយចំនួនដែលមិនគួរញ៉ាំម្ហូបនេះដើម្បីកុំឲ្យប៉ះពាល់ដល់សុខភាព។ ដូចនេះក្រុមមនុស្សដែលមិនគួរបរិភោគពោះវៀនជ្រូកគឺ៖
១ អ្នកដែលមានជំងឺផ្តាសាយ និងអស់កម្លាំង
សរីរាង្គជ្រូកច្រើនតែផ្ទុកកូឡេស្តេរ៉ុលច្រើនដែលពិបាករំលាយ។ ដូច្នេះ អ្នកដែលហត់នឿយ ឬផ្តាសាយមិនគួរញ៉ាំដូចជា ពោះវៀនជ្រូកទេ ព្រោះមិនរំលាយ។ លើសពីនេះ សរីរាង្គជ្រូកដែលមិនបានរៀបចំឱ្យបានត្រឹមត្រូវ អាចមានផ្ទុកមេរោគជាច្រើន ដែលអាចចម្លងមកមនុស្សបាន។
២ អ្នកដែលមានការរំលាយអាហារមិនល្អ
ពោះវៀនរបស់សត្វអាចផ្ទុកបាក់តេរី E.Coli ក្នុងបរិមាណច្រើន និងបាក់តេរីផ្សេងទៀតដែលបង្កឱ្យមានជំងឺរាគរូស ជំងឺអាសន្នរោគ និងជំងឺគ្រុនពោះវៀន។ អ្នកដែលមានបំពង់រំលាយអាហារមិនល្អ បរិភោគពោះវៀនជ្រូក ប៉ុន្តែមិនបានចម្អិនវាឱ្យបានហ្មត់ចត់ឬឆ្អិនល្អ គឺងាយនឹងកើតជំងឺគ្រោះថ្នាក់ដូចជា ការឆ្លងមេរោគប៉ារ៉ាស៊ីត ដង្កូវនាង គ្រុនពោះវៀន ជំងឺត្រអក ជំងឺរបេង អង់ត្រាក់ ដែលជំងឺទាំងនេះបង្កគ្រោះថ្នាក់យ៉ាងខ្លាំងដល់សុខភាព។
៣ អ្នកដែលលើសទម្ងន់ ធាត់ ឬមានជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង
សរីរាង្គសត្វមានប្រូតេអ៊ីនច្រើន ប៉ុន្តែក៏មានខ្លាញ់ច្រើនផងដែរ។ជាពិសេស មានកូលេស្តេរ៉ុលក្នុងអាហារនេះគឺខ្ពស់ណាស់។ លើសទម្ងន់ មនុស្សធាត់ មនុស្សចាស់ អ្នកដែលមានជំងឺមេតាបូលីស ក្រិនសរសៃឈាម ទឹកនោមផ្អែម រោគប្រគ្រីវ... ត្រូវតមអាហារដែលធ្វើពីសរីរាង្គសត្វជាដាច់ខាត។
៤ ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ
សរីរាង្គសត្វគឺងាយនឹងឆ្លងបាក់តេរី មេរោគ ដង្កូវ និងជំងឺគ្រុនផ្តាសាយ (ជាពិសេសសរីរាង្គសត្វដែលមិនស្គាល់ប្រភពដើម) ដែលអាចចម្លងជំងឺមកមនុស្ស ជាពិសេសស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ។
ចំណាំនៅពេលញ៉ាំពោះវៀនជ្រូក
ទោះបីជាអ្នកមិនស្ថិតនៅក្នុងក្រុមមនុស្សដែលត្រូវតែកំណត់ការបរិភោគពោះវៀនជ្រូក និងសរីរាង្គសត្វផ្សេងទៀតក៏ដោយ អ្នកនៅតែត្រូវយកចិត្តទុកដាក់លើរឿងមួយចំនួននៅពេលទទួលទានអាហារប្រភេទនេះ។ យោងតាមអ្នកជំនាញ មនុស្សពេញវ័យគួរតែបរិភោគពោះវៀនជ្រូកត្រឹមតែ 2-3 ដងក្នុងមួយសប្តាហ៍ប៉ុណ្ណោះ រាល់ពេលទទួលទាន 50-70 ក្រាម។ កុមារតូចៗបរិភោគពោះវៀនតែ ៣០-៥០ ក្រាមក្នុងមួយដង និងមិនលើសពី ២ ដងក្នុងមួយសប្តាហ៍។ពោះវៀនជ្រូកត្រូវលាងសម្អាត និងចម្អិនឱ្យបានហ្មត់ចត់ ដើម្បីកុំឱ្យប៉ះពាល់ដល់សុខភាព។
ប្រភព៖phunutoday