បើមិនចង់ខ្មាសគេនៅតុបាយ គួរបោះចោលទម្លាប់ខុសឆ្គងទាំង ៦ នេះ
- 2020-01-08 08:33:00
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
បើមិនចង់ខ្មាសគេនៅតុបាយ គួរបោះចោលទម្លាប់ខុសឆ្គងទាំង ៦ នេះ
បើគ្រាន់តែញ៉ាំអាហារជួបជុំគ្នានៅផ្ទះជាមួយក្រុមគ្រួសារ កាយវិការនៅតុបាយ មែនជារឿងធំដុំខ្លាំងដូចជាការញ៉ាំនៅខាងក្រៅឡើយ។ ពេលខ្លះ អ្នកអាចនឹងភ្លេចខ្លួន បញ្ចេញកាយវិការគួរឲ្យអាម៉ាស់ និងមិនបានផ្តល់កិត្តិយសដល់ម្ចាស់ហាងឬបុគ្គលិកទាល់តែសោះ។ ហេតុនេះហើយ យល់ល្អត្រូវដឹងពីទម្លាប់មួយចំនួនសិន ដើម្បីកុំឲ្យខ្មាសគេ ទោះជាញ៉ាំនៅក្នុងប្រទេសឬក្រៅប្រទេសក៏ដោយ។
១. ទម្លាប់ដាក់សមនិងស្លាបព្រាឲ្យបានត្រឹមត្រូវ
របស់របរដែលមិនអាចខ្វះបាននៅពេលញ៉ាំចំណីអាហារមានដូចជា ចាន ស្លាបព្រា សម ចង្កឹះជាដើម។ សំខាន់ជាងនេះទៅទៀត ការដាក់សមនិងសា្លបព្រា នៅលើចានបាយបន្ទាប់ពីញ៉ាំរួច ពិតជាមានស្តង់ដារត្រឹមត្រូវ ដែលបានទទួលស្គាល់ពេញសកលលោក។ ឧទាហរណ៍ដូចជាពេលដែលអ្នកញ៉ាំអស់ ហើយគិតថាម្ហូបនោះឆ្ងាញ់ តែចៃដន្យបែរជាច្រឡំដាក់កាំបិតសៀតចូលទៅក្នុងសម ឬដាក់ដាក់សមខ្វែងគ្នាជាមួយនឹងស្លាបព្រា ជាហេតុនាំឲ្យបុគ្គលិកឬម្ចាស់ហាង យល់ថាម្ហូបរបស់ពួកគេមិនឆ្ងាញ់ ឬមានចំណុចខ្វះខាតអ្វីមួយដែលអ្នកមិនពេញចិត្ត។ ម្ល៉ោះហើយត្រូវប្រុងប្រយ័ត្ន បើអ្នកចង់សរសើរដល់ស្នាដៃរបស់គេ គួរដាក់សម ស្លាបព្រា ឬកាំបិតឲ្យស្របគ្នា។
២. ចាក់ទឹកជ្រលក់មិនបានត្រឹមត្រូវ
ការញ៉ាំ Sushi ដែលជាម្ហូបជប៉ុន ពិតជាពេញនិយមខ្លាំងណាស់ គ្រាន់តែពេលខ្លះ មនុស្សមួយចំនួនមិនបានញ៉ាំត្រឹមត្រូវតាមក្បួនខ្នាត ធ្វើឲ្យបាត់បង់រសជាតិដើម។ ប្រសិនបើអ្នកញ៉ាំ Shushi ដោយជ្រលក់ទឹកស៊ីអ៊ីវច្រើនកប់ខ្លាំងពេក មើលទៅពិតជាខុសស្តង់ដារខ្លាំងណាស់ ព្រោះជាទូទៅគេជ្រលក់តិចៗល្មម បន្ទាប់មកត្រូវលេបឲ្យអស់ ហើយគួរញ៉ាំបន្លែដែលគេដាក់ឲ្យបន្តិចសិន ដើម្បីលាងមាត់ និងបន្តចូលដល់ដុំ Shushi មួយទៀត។
៣. ជូតសម្អាតតុដោយខ្លួនឯង
ហាងមួយចំនួន មិនសូវមានអនាម័យ ទើបធ្វើឲ្យអ្នកចង់ជូតសម្អាតបន្ថែមដោយខ្លួនឯង។ ផ្ទុយទៅវិញ នៅក្នុងហាងធំៗទំនើប ការធ្វើបែបនេះ អាចនាំបញ្ហាដល់បុគ្គលិកបាន។ ដោយសារការជូតសម្អាត ត្រូវមានក្បួនខ្នាតជាក់លាក់ ពុំដូច្នោះទេ មេរោគនិងបាក់តេរី នឹងអាចកាន់តែសាយភាយពេញតុតែម្តង។ បើសង្កេតឃើញថា តុដែលអ្នកអង្គុយគ្មានអនាម័យគ្រប់គ្រាន់ គួរហៅបុគ្គលិកមកសម្អាតវិញ ទើបមិននាំបញ្ហាដល់ពួកគេ ថែមទាំងធ្វើឲ្យគេមានអារម្មណ៍ថា អាចបម្រើសេវាកម្មពេញលេញសម្រាប់អ្នក។
៤. កុម្ម៉ង់ម្ហូបដែលគ្មានក្នុងមីនុយ
ហាងខ្លះ អាចធ្វើតាមអ្វី្ដែលអ្នកចង់ញ៉ាំបាន គ្រាន់តែការកុម្ម៉ង់ហៅម្ហូបដែលគ្មានក្នុងសៀវភៅ អាចធ្វើឲ្យម្ចាស់ហាង ពិបាកក្នុងការត្រៀមគ្រឿងផ្សំនិងតម្លៃឲ្យបានសមរម្យ។ ដើម្បីការពារកុំឲ្យកើតមានភាពស្មុគស្មាញច្រើនដល់ខ្លួនឯងនិងអ្នកដទៃ ថែមទាំងអាចសន្សំសំចៃពេលវេលានិងលុយកាក់ទៀត គួរហៅមុខម្ហូបណាដែលមានដាក់ក្នុងមីនុយទៅបានហើយ។
៥. ញ៉ាំលឿនខ្លាំងពេក
ច្បាប់គួរសមមួយនៅតុបាយ ដែលមិនត្រូវភ្លេច គឺអ្នកអាចចាប់ផ្តើមញ៉ាំបាន បន្ទាប់ពីអ្នករួមតុជាមួយ បានទទួលអាហារគ្រប់ៗគ្នា។ ជាពិសេស មិនត្រូវញ៉ាំលឿនទាន់ហន់ពេកទេ ស្របពេលដែលអ្នកផ្សេងញ៉ាំមិនទាន់អស់ពាក់កណ្តាលផង ព្រោះវាជាកាយវិការមិនសមរម្យ និងចៀសវាងអ្នកដទៃមើលមកអ្នកថាឃ្លានដាច់ពោះ។
៦. វេចខ្ចប់អាហារដែលនៅសល់យកទៅផ្ទះ
ការញ៉ាំម្ហូបឲ្យនៅសេសសល់លើតុ ជារឿងដែលខ្ជះខ្ជាយបំផុត ប៉ុន្តែយ៉ាងណាក៏មិនគួរវេចខ្ចប់យកទៅផ្ទះវិញដែរ។ យល់ល្អគួរកុម្ម៉ង់ក្នុងបរិមាណសមល្មមសម្រាប់ខ្លួនឯង ទើបមិនខាតបង់លុយ ហើយក៏ពុំចាំបាច់ពិបាកក្នុងការវេចរបស់សល់ដែរ៕
ចុចអានបន្ត៖ មន្តស្នេហ៍ ៤យ៉ាង ដែលនារីគួរឲ្យស្រលាញ់រាប់អាន តែងយកតាមខ្លួនជានិច្ច