ញុំា​អាហារ​ហឹរ​៣​ដង ១​សប្តាហ៍ ផ្ដល់​ផល​ល្អ​ដល់​សុខភាព​​នឹក​ស្មាន​មិន​ដល់

  • 2017-06-29 07:05:19
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

តាម​ការ​សិក្សា​ពី​សកលវិទ្យាល័យ​ Harvard បាន​បង្ហាញ​ឲ្យ​ឃើញ​ថា មនុស្ស​ដែល​ញុំា​អាហារ​មាន​ជាតិ​ហឹរ ៣​ដង ក្នុង​មួយ​សប្តាហ៍ នឹង​អាច​កាត់​បន្ថយ​ហានិភ័យ​ពី​ការ​ស្លាប់​បាន ១៤​ភាគរយ។ ការ​ស្រាវជ្រាវ​ ដែល​ធ្វើ​ឡើង​លើ​ជន​ជាតិ​ចិន ចំនួន ៥០​ម៉ឺន​នាក់ ក្នុង​រយៈពេល ៧​ឆ្នាំ​ បាន​បញ្ជាក់​ថា ​អ្នក​ចូល​ចិត្ត​ញុំា​អាហារ​ហឹរ ទទួល​ការ​គម្រាម​កំហែង​ពី​ការ​ស្លាប់​បណ្តាល​មក​ពី​ជំងឺ​មហារីក ជំងឺ​បេះដូង និង​ជំងឺ​ទឹក​ផ្អែម តិច​ជាង​អ្នក​ដែល​មិន​ចូល​ចិត្ត​ញុំាំ​អាហារ​ហឹរ។

មិន​ថា​ជាតិ​ហឹរ ដែល​បាន​មក​ពី​ម្ទេស​ស្រស់ ឬ ម្ទេស​គ្រាម​នោះទេ វា​សុទ្ធ​តែ​ជា​​អាហារូបត្ថម្ភ មាន​ជាតិ​វីតាមីន សម្រាប់​ជួយ​ដល់​ដំណើរ​ការ​លូត​លាស់​នៃ​សុខភាព​សរីរាង្គកាយ​របស់​មនុស្ស។ លើស​ពី​នេះ អាហារ​មាន​ជាតិ​ហិល​ ក៏​ជួយ​ដុត​កំដៅ​ជាតិ​ខ្លាញ់ និង​ធ្វើ​ឲ្យ​អ្នក​ញុំា​មិន​ងាយ​ដុះ​ក្បាល​ពោះ​ផង​ដែរ​ ៕

ប្រភព៖ telegraph ប្រែសម្រួល៖ ភារី

អត្ថបទពេញនិយម