ម៉ាឡេស៊ីអញ្ជើញអ្នកសារព័ត៌មាន និង Blogger ពី១០ប្រទេសទៅភ្លក់អាហារប្រចាំតំបន់ច្រើនកន្លែង
- 2019-04-22 06:40:59
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
ម៉ាឡេស៊ីអញ្ជើញអ្នកសារព័ត៌មាន និង Blogger ពី១០ប្រទេសទៅភ្លក់អាហារប្រចាំតំបន់ច្រើនកន្លែង
ទីភ្នាក់ងារទេសចរណ៍ម៉ាឡេស៊ីបានរៀបចំកម្មវិធីដំណើរទស្សនកិច្ច Mega Fam ក្រោមប្រធានបទ "មកឃ្លាន ទៅវិញឆ្អែត និងពេញចិត្ត" ដោយបានអញ្ជើញអ្នកសារព័ត៌មាន និង Blogger មកពីប្រទេសក្នុងតំបន់អាស៊ីចំនួន២១រូបដើម្បីជួយផ្សព្វផ្សាយតំបន់ទេសចរណ៍ និងអាហាររបស់ប្រទេសម៉ាឡេស៊ី ព្រមទាំងមានឱកាសភ្លក់ម្ហូបចម្អិនដោយរូបមន្តពិសេសៗ និងមាននៅតែប្រទេសម៉ាឡេស៊ីប៉ុណ្ណោះ ដូចជា Otak-Otak, Onde-Onde, និងអយស្ទ័រជាដើម។
អ្នកសារព័ត៌មាន និង Blogger ទាំង២១រូបមកពី១០ប្រទេសរួមមាន កម្ពុជា២រូប ចិន៣រូប ឥណ្ឌា១រូប ឥណ្ឌូនេស៊ី១រូប ជប៉ុន៣រូប ហ្វីលីពីន២រូប កូរ៉េខាងត្បូង២រូប តៃវ៉ាន់២រូប ថៃ៣រូប និងវៀតណាម២រូប បានធ្វើដំណើរកម្សាន្ត និងទស្សនកិច្ចទៅតាមតំបន់ទេសចរណ៍ ភោជនីយដ្ឋានល្បីៗ និងស្នាក់នៅសណ្ឋាគារប្រណីតៗរយៈពេល៤យប់ ៥ថ្ងៃ ចាប់ពីថ្ងៃទី១៦ មេសា ដល់ថ្ងៃទី១៩ មេសា ២០១៩។
ថ្ងៃទី១៖
នៅពេលព្រឹក យើងបានទៅទស្សនកិច្ចនៅ Baba Charlie Nyonya Cake ដែលហាងធ្វើនំ និងបង្អែមដ៏ពិសេសប្រចាំក្រុងប្រវត្តិសាស្ត្រម៉ាឡាកា ដោយផ្ដល់ឱ្យអ្នកទេសចរណ៍នូវជម្រើសនំ និងបង្អែមជាច្រើនប្រភេទ។ អ្វីដែលកាន់តែពិសេស គឺទេសចរអាចមើលឃើញពីគ្រឿងផ្សំ និងដំណើរការធ្វើនំដោយផ្ទាល់ ព្រោះនំទាំងនោះត្រូវធ្វើភ្លាម ដាក់លក់ភ្លាមតែម្ដង ហើយនំដែលល្បី និងលក់ដាច់ជាងគេគឺនំ Onde-Onde ដែលមានរសជាតិស្រដៀងគ្នានឹងនំផ្លែអាយ។
សម្រាប់ទេសចរដែលបានទៅដល់ទឹកដី ម៉ាឡាកានឹងមិនដែលរំលងការចូលមើល និងទិញនំឆ្ងាញ់ៗនៅហាង Baba Charlie Nyonya Cake នេះឡើយ ជាពិសេសបើអ្នកទៅថ្ងៃអាទិត្យ អ្នកនឹងឃើញមានមនុស្សកកកុញនៅក្នុងហាង ព្រោះជាថ្ងៃឈប់សម្រាក។ ហាងនំដ៏ល្បីឈ្មោះនេះចាប់បើកពីម៉ោង១០:៣០ ព្រឹក ដល់៣រសៀល និងឈប់សម្រាកមួយថ្ងៃនៅថ្ងៃព្រហស្បតិ៍។
ចេញពីហាង Baba Charlie Nyonya Cake អ្នកចូលរួមយើងបានទៅញ៉ាំអាហារថ្ងៃត្រង់នៅភោជនីយដ្ឋាន Nyonya 63 ដែលមានចុងភៅល្បីឈ្មោះ និងបានរីករាយជាមួយការតុបតែងហាងបែបបុរាណ និងមានអាហារឆ្ងាញ់ៗប្រចាំក្រុងម៉ាឡាកា។
បន្ទាប់ពីអាហារថ្ងៃត្រង់ដ៏មានឱជារសរួចមក យើងក៏បន្តដំណើរទៅដល់ច្រកម៉ាឡាកាដើម្បីទស្សនាទិដ្ឋភាព និងទេសភាពនៃវិហារគ្រឹស្ត កន្លែងបាញ់ទឹក Queen Victoria និង Stadhuys ដែលជាសំណង់ប្រវត្តិសាស្ត្រពណ៌ក្រហម និងមាននាឡិកាពណ៌ក្រហមនៅក្បែរនោះ។
ចេញពីនោះ យើងបានទៅដល់ក្រុង Muar នៃរដ្ឋ Johorដែលជាក្រុងដ៏ពេញនិយម និងល្បីល្បាញខាងទិដ្ឋភាពសំណង់មុនសង្គ្រាម អាហារ និងកាហ្វេ ដើម្បីភ្លក់រសជាតិអាហារប្លែកម្យ៉ាងឈ្មោះថា Otak-Otak ដែលជាត្រីកិនលាយជាមួយគ្រឿងនិងម្ទេសហើយខ្ចប់ស្លឹកចេក ឬស្លឹកដូងអាំងឈ្ងុយឆ្ងាញ់។
យើងក៏បានបន្តដំណើរដោយជិះទូកធំទៅញ៉ាំអយស្ទ័រដែលស្រស់ និងមានរសជាតិពិសេសរកថាមិនត្រូវ។ អ្នកនឹងរីករាយជាមួយអយស្ទ័រ៤រសជាតិដែលអ្នកនេសាទរក និងចម្អិនភ្លាមៗជាមួយទេសភាពសមុទ្រថ្ងៃរៀបលិចពណ៌មាសស្រទន់ និងក្លិនសមុទ្រប្រហើររំសាយអារម្មណ៍។ Oyster Bay Muar ចាប់បើកពីម៉ោង៦ល្ងាចដល់ ម៉ោង១១យប់។
ឈានដល់វេលាយប់ យើងបានទៅដល់ Homestay Parit Bugis ដើម្បីទទួលយកបទពិសោធន៍នៃការញ៉ាំអាហារដោយប្រើដៃ ដែលជាទំនៀមទម្លាប់របស់សហគមន៍អ្នកស្រុកម៉ាឡេ-ជ្វា និងបានទស្សនាការសម្ដែង Barongan យ៉ាងជក់ចិត្ត។
ថ្ងៃទី២
យើងបានញ៉ាំអាហារពេលព្រឹកនៅភោជនីយដ្ឋាន R&H Cafe, Satay Maharani នៅក្រុង Muar ដែលជាការញ៉ាំសាច់អាំងសាតេដ៏ល្បីប្រចាំតំបន់។ កន្លែងបន្ទាប់ គឺឆ្ពោះទៅក្រុង Johor Bahru ដែលជារដ្ឋធានីនៃរដ្ឋ Johor ដើម្បីសាកល្បងមីរីបស (Mee Rebus) នៅភោជនីយដ្ឋាន ZZ Sup Tulang។
ក្រោយអាហារថ្ងៃត្រង់ យើងបានទៅដល់សិប្បកម្ម និងរោងជាង Johor Craft Complex ដែលធ្វើរបស់របរសិល្បៈសម្រាប់តន្ត្រី និងសិល្បៈដទៃទៀត។ ឈានដល់ពេលយប់ អ្នកសារព័ត៌មាន និង Blogger ទាំង២១រូបក៏ត្រូវបាននាំទៅសាកអាហារឥណ្ឌាដ៏ល្បីឈ្មោះ Spice Villa ហើយមុខម្ហូបដែលល្បី និងលក់ដាច់បំផុតគឺ ការីក្បាលត្រី។
ថ្ងៃទី៣
យើងបានទៅធ្វើទស្សនកិច្ចនៅចម្ការ Desaru ដោយបានដើរមើលការដាំផ្លែឈើ និងបន្លែធម្មជាតិជាង១០០មុខ និងបានភ្លក់អាហារដែលចម្អិនដោយផ្លែឈើ និងបន្លែក្នុងចម្ការតែម្ដង។ អាហារដែលខាងចម្ការ Desaru បានចម្អិនដល់អ្នកទេសចរយើងមានឱជារសឈ្ងុយឆ្ងាញ់ ដូចជា សម្ល Asam Pedas ដែលប្រើផ្លែផាសិន និងសម្ល Masak Lemak Nangka ដែលប្រើផ្លែខ្នុរខ្ចីជាបន្លែគោល។
បន្ទាប់មកទៀត យើងក៏បានបន្តដំណើរទៅកាន់រមណីយដ្ឋាន Desaru Coast Adventure Waterpark ដោយបានកម្សាន្តជាមួយឧបករណ៍លេងទឹកជាច្រើនប្រភេទ និងទទួលបានបទពិសោធន៍រំភើបក្នុងរមណីយដ្ឋានទាំងមូល។
ដល់ពេលយប់ យើងបាន Check in ចូលស្នាក់នៅ សណ្ឋាគារនិងរមណីយដ្ឋាន Tunamaya Beach and Spa និងបានទទួលទានអាហារពេលល្ងាចនៅភោជនីយដ្ឋាន Nelayan Seafood by the Coast ជាមួយគ្រឿងសមុទ្រស្រស់ៗ មិនអាចបំភ្លេចបាន ហើយខ្ញុំចាប់អារម្មណ៍ជាងគេគឺមុខម្ហូបមាន់ទឹកកក ដែលជាមាន់បំពងស្រួយជូរអែមដាក់លើដុំទឹកកកតូច ដោយមានផ្លែគូលេនលាយជាមួយ។
ថ្ងៃទី៤
ក្រុមអ្នកចូលរួមយើងបានវិលពី Johor មកកាន់រដ្ឋមួយទៀតឈ្មោះថា Negeri Sembilan និងបានញ៉ាំអាហារថ្ងៃត្រង់នៅសណ្ឋាគារ Royale Chulan Seremban។ ពេលល្ងាចមកដល់ ក្រុមយើងបានបញ្ចប់ដំណើរទស្សនកិច្ចរយៈពេល៤យប់ ៥ថ្ងៃនៃការមកដល់ប្រទេសម៉ាឡេស៊ីជាមួយពិធីលាងអាហារពេលល្ងាចនៅភោជនីយដ្ឋាន Restoran Rebung Dato' Chef Ismail ដែលជាភោជនីយដ្ឋានបង្កើតឡើងដោយចុងភៅល្បីឈ្មោះប្រចាំប្រទេសម៉ាឡេស៊ី គឺចុងភៅ Haji Ismail Ahmad និងមិត្តភ័ក្ដិរបស់លោកដែលជាអវកាសយានិកម៉ាឡេដំបូងគេ គឺលោក Datuk Dr. Sheikh Muszaphar Shukor។
នៅទីនោះ ក្រុមអ្នកចូលរួមបានរៀនពីវិធីធ្វើម្ហូបនិងនំម៉ាឡេ៣មុខ និងបានបែងចែកជាក្រុមប្រកួតធ្វើម្ហូបទៀតផង។
គួរបញ្ជាក់ថា កម្មវិធី Mega Fam គឺជាកម្មវិធីដំណើរកម្សាន្តមួយក្នុងចំណោមកម្មវិធីធំៗរបស់ទីភ្នាក់ងារទេសចរណ៍ម៉ាឡេស៊ីដែលតែងតែអញ្ជើញអ្នកសារព័ត៌មានទាំងកាសែតបោះពុម្ព និងអនឡាញ Blogger ស្ថាប័នទូរទស្សន៍ពីអន្តរជាតិមកក្នុងគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយតំបន់ទេសចរណ៍ដែលមានសក្ដានុពលរបស់ម៉ាឡេទៅកាន់ពិភពលោក។
កម្មវិធីនេះត្រូវបានគាំទ្រដោយក្រុមហ៊ុនអាកាសចរជាតិនិងអន្តរជាតិដូចជា AirAsia Berhad (AirAsia) , Malaysia Airlines Berhad (MAB) និង Malindo Airways Sdn Bhd (Malindo) ព្រមទាំងសណ្ឋាគារម៉ាឡេស៊ីមួយចំនួន រួមជាមួយរដ្ឋាភិបាលផង៕