ផលប៉ះពាល់៤យ៉ាង នៃការញ៉ាំមីជាប្រចាំ

  • 2024-10-14 08:46:51
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

មីកញ្ចប់មានប្រជាប្រិយភាពខ្លាំង ដោយសាររសជាតិឆ្ងាញ់ និងការរៀបចំរហ័ស។ ទោះបីជាយ៉ាងណាក៏ដោយ បើទោះបីជាមានការពេញនិយមយ៉ាងទូលំទូលាយក៏ដោយ ក៏មីកញ្ចប់មិនសមនឹងរបបអាហារដែលមានសុខភាពល្អនោះទេ។ ខាងក្រោមនេះគឺជាផលប៉ះពាល់៤យ៉ាង ពេលញ៉ាំមីញឹកញាប់ ៖

១ . មីកញ្ចប់មានសារធាតុចិញ្ចឹមទាប

មីកញ្ចប់មានភាពល្បីល្បាញខ្លាំង រហូតមានអ្នកខ្លះទោះបីជាដឹងថា មិនល្អចំពោះសុខភាពក៏ដោយ ។ មីកញ្ចប់ស្ទើរតែ មិនផ្តល់សារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗដូចជា វីតាមីន សារធាតុរ៉ែ ប្រូតេអ៊ីន និងជាតិសរសៃនោះទេ។

ផ្ទុយទៅវិញ ពួកគេផ្តល់កាឡូរីច្រើន ភាគច្រើនមកពីកាបូអ៊ីដ្រាតចម្រាញ់ និងខ្លាញ់មិនល្អ ដែលអាចធ្វើឱ្យការគ្រប់គ្រងទម្ងន់ពិបាក។ប្រសិនបើអ្នកញ៉ាំមីជាប្រចាំ ពួកគេអាចបង្កើនហានិភ័យនៃកង្វះសារធាតុចិញ្ចឹម។

២ មានសារធាតុ monosodium glutamate (MSG)

Monosodium glutamate (MSG) គឺជាសារធាតុបន្ថែមទូទៅនៅក្នុងគុយទាវទាំងនេះ ដែលប្រើដើម្បីបង្កើនរសជាតិ។ ការសិក្សាមួយដែលត្រូវបានចេញផ្សាយនៅក្នុង American Journal of Clinical Nutrition បានរកឃើញថាការប្រើប្រាស់ MSG ខ្ពស់ត្រូវបានផ្សារភ្ជាប់ទៅនឹងការឡើងទម្ងន់ ឈឺក្បាល ចង្អោរ និងឡើងសម្ពាធឈាមខ្ពស់។

៣ មានផ្ទុកជាតិសូដ្យូមច្រើន

យោងតាម Journal of the American College of Cardiology បានឲ្យដឹងថា ការទទួលទានជាតិសូដ្យូមច្រើនពេកធ្វើឲ្យ ខូចខាតសរីរាង្គ និងអាចបណ្តាលឱ្យមានបញ្ហាសុខភាពជាច្រើន រួមទាំងជំងឺលើសឈាម ជំងឺបេះដូង និងជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល។

អ្នកឯកទេសអាហារូបត្ថម្ភ Saloni Arora ពន្យល់ថា "សម្រាប់អ្នកដែលមានជំងឺបេះដូង ឬអ្នកដែលងាយនឹងកើតជំងឺលើសឈាម ការទទួលទានមីកញ្ចប់ជាប្រចាំអាចធ្វើឱ្យស្ថានភាពទាំងនេះកាន់តែធ្ងន់ធ្ងរ និងនាំឱ្យកើតជំងឺសរសៃឈាមបេះដូងធ្ងន់ធ្ងរ"។

៤ មីកញ្ចប់មានផ្ទុកសារធាតុគ្រោះថ្នាក់

មីកញ្ចប់មានផ្ទុកសារធាតុរក្សាទុកជាច្រើនដូចជា Tertiary butylhydroquinone (TBHQ) និង butylate hydroxyanisole (BHA) ។ ទោះបីជាសារធាតុគីមីទាំងនេះមានសុវត្ថិភាពក្នុងបរិមាណតិចតួចក៏ដោយ ការប្រើប្រាស់រយៈពេលយូរអាចបង្កគ្រោះថ្នាក់។

ប្រភព៖ phunutoday

អត្ថបទ៖ Tep Sovannmoly

អត្ថបទពេញនិយម