ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ តើគួរញ៉ាំខ្យងដែររឺទែ?កូនកើតមកហ៊ាទឹកមាត់មែនអត់

  • 2023-10-24 09:15:00
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

ធ្លាប់គេនិយាយថា ការទទួលទានខ្យងសម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះគឺមិនល្អសម្រាប់ទារកនោះទេ។ ប្រសិនបើម្តាយ បរិភោគខ្យងអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ ទារកនឹងកើតមកមានហ៊ាទឹកមាត់ និយាយយឺត។ ទោះយ៉ាងណាក៏មិនទាន់មានការស្រាវជ្រាវណាមួយដើម្បីបញ្ជាក់ថាពាក្យចចាមអារ៉ាមខាងលើនេះជាការពិតនោះទេ។

ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះចាប់ពីខែទី 3 ឡើងទៅរហូតដល់កើត តម្រូវការថាមពល និងសារធាតុចិញ្ចឹមកើនឡើងយ៉ាងខ្លាំង។ ក្នុងចំណោមក្រុមអាហារជាច្រើនដូចជា សាច់គ្មានខ្លាញ់ គ្រាប់ ស៊ុត ប្រូខូលី ប្រហិត ខ្យង មឹក.. គឺជាជម្រើសដ៏ល្អ។ សាច់ខ្យងមានរសជាតិផ្អែម លក្ខណៈសម្បត្តិត្រជាក់ ហើយមានប្រសិទ្ធភាពក្នុងការព្យាបាលជំងឺមួយចំនួនដូចជា ហើមពោះ ជំងឺថ្លើម ជម្ងឺខាន់លឿង ឆ្លងមេរោគ ឬសដូងបាត ភាពរស់រវើក ចរន្តឈាម។ ក្នុងអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ រាងកាយរបស់ម្តាយខ្វះមីក្រូសារជាតិជាទូទៅ ដូច្នេះហើយនាងតែងតែចង់ញ៉ាំអាហារណាដែលប្លែក ។

១ អ្វីដែលគួរកត់សម្គាល់នៅពេលម្តាយមានផ្ទៃពោះបរិភោគខ្យង

ថ្វីត្បិតតែខ្យងមិនប៉ះពាល់ដល់សុខភាពម្តាយមានផ្ទៃពោះ និងទារកក៏ដោយ ពេលញ៉ាំខ្យង ស្ត្រីគួរតែយកចិត្តទុកដាក់លើរឿងមួយចំនួនដូចជា៖

  • ខ្យងដែលរស់នៅក្នុងបរិស្ថានភក់ជ្រៅច្រើនតែមានប៉ារ៉ាស៊ីតច្រើនប្រភេទ ដែលបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់រាងកាយ។ ខ្យងនីមួយៗអាចផ្ទុកប៉ារ៉ាស៊ីតដង្កូវទឹកពី 3,000 ទៅ 6,000 ក្បាល។ ដូចនេះប្រសិនបើចំអិនមិនបានប្រុងប្រយ័ត្នទេនោះ នៅពេលទទួលទាន វាអាចបណ្តាលឱ្យពុលអាហារ រលាកក្រពះ និងពោះវៀនបានយ៉ាងងាយ ដូចជាជំងឺអាសន្នរោគ រាគ ពុល នេះជាគ្រោះថ្នាក់ខ្លាំងណាស់សម្រាប់ម្តាយមានផ្ទៃពោះ និងទារក។

  • កុំញ៉ាំខ្យងច្រើនពេក ព្រោះវាងាយនាំឲ្យហើមពោះ និងរំលាយអាហារ។ ដូច្នេះ ទោះបីម្តាយមានផ្ទៃពោះចង់ញ៉ាំវាក៏ដោយ ក៏គួរតែញ៉ាំត្រឹមតែ ១-២ គ្រាប់ក្នុងមួយសប្តាហ៍ រឺបរិមាណតិចតួចប៉ុណ្ណោះ។

ប្រភព៖phunutoday

អត្ថបទ៖ Tep Sovannmoly

អត្ថបទពេញនិយម