អ្នកញ៉ាំអាហារពេលព្រឹកបីមុខកាន់តែច្រើន វាកាន់តែបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់ថ្លើមរបស់អ្នក
- 2025-02-16 01:08:00
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
អ្នកញ៉ាំអាហារពេលព្រឹកបីមុខកាន់តែច្រើន វាកាន់តែបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់ថ្លើមរបស់អ្នក
អាហារបំពង សាច់កែច្នៃ និងនំកុម្មង់ ប្រសិនបើទទួលទានជាប្រចាំនៅពេលព្រឹក អាចផ្ទុកលើសទម្ងន់ថ្លើមយ៉ាងងាយ ដែលនាំឱ្យខ្លាញ់រុំថ្លើម ឬរលាកថ្លើម។
1. អាហារចៀន អាហារដូចជាម្សៅចៀន នំដូណាត់ និងសាច់មាន់បំពង គឺជា "សត្រូវ" នៃថ្លើម។ ខ្លាញ់ដែលមាននៅក្នុងអាហារចៀនអាចបង្កភាពតានតឹងយ៉ាងងាយស្រួលដល់ថ្លើមនៅពេលចូលទៅក្នុងខ្លួន ព្រោះថ្លើមត្រូវការបញ្ចេញទឹកប្រមាត់ដើម្បីរំលាយវា។ បើអ្នកញ៉ាំអាហារសម្បូរខ្លាញ់ច្រើនក្នុងរយៈពេលយូរ ថ្លើមនឹងផ្ទុកលើសទម្ងន់ និងងាយនាំឱ្យ ថ្លើមមានខ្លាញ់ ។ទីពីរ សារធាតុបង្កគ្រោះថ្នាក់មួយចំនួនដូចជា អាគ្រីឡាមីដ នឹងត្រូវបានផលិតកំឡុងពេលដំណើរការចៀន។ សារធាតុទាំងនេះអាចបំផ្លាញកោសិកាថ្លើម និងប៉ះពាល់ដល់មុខងារធម្មតារបស់ថ្លើម។ លើសពីនេះទៀត អាហារចៀនច្រើនតែមានកាឡូរីខ្ពស់ ហើយអាចនាំឱ្យធាត់បានយ៉ាងងាយ ដែលជាកត្តាហានិភ័យដ៏សំខាន់សម្រាប់ជំងឺខ្លាញ់រុំថ្លើម និងជំងឺរលាកថ្លើម។
2. សាច់កែច្នៃ សាច់កែច្នៃដូចជាសាច់ក្រក សាច់ក្រក និង bacon ត្រូវបានជ្រើសរើសដោយមនុស្សជាច្រើនសម្រាប់អាហារពេលព្រឹក ប៉ុន្តែវាក៏មានគ្រោះថ្នាក់ដល់ថ្លើមផងដែរ។ សាច់កែច្នៃច្រើនតែមានអំបិល និងសារធាតុបន្ថែមច្រើន។ របបអាហារដែលមានជាតិប្រៃខ្ពស់ បង្កើនបន្ទុកមេតាបូលីស អាចបង្កើនសម្ពាធឈាម និងប៉ះពាល់ដល់ការផ្គត់ផ្គង់ឈាមទៅកាន់ថ្លើម។ សារធាតុនីទ្រីតនៅក្នុងសារធាតុបន្ថែមអាចបំប្លែងទៅជាសារជាតិបង្កមហារីកក្នុងរាងកាយ និងបង្កការខូចខាតដល់កោសិកាថ្លើម។ លើសពីនេះ មាតិកាខ្លាញ់ខ្ពស់នៅក្នុងសាច់កែច្នៃក៏បង្កើនបន្ទុកលើថ្លើម និងបង្កជាជំងឺដូចជាខ្លាញ់រុំថ្លើមជាដើម។
3. អាហារដែលមានជាតិស្ករខ្ពស់ នៅពេលដែលយើងទទួលទានជាតិស្ករក្នុងបរិមាណច្រើន ថ្លើមត្រូវការបំប្លែងវាទៅជា glycogen ហើយរក្សាទុកវា។ ប្រសិនបើអ្នកទទួលទានជាតិស្ករច្រើនពេក ថ្លើមរបស់អ្នកនឹងត្រូវធ្វើការជានិច្ច ដែលងាយនាំឱ្យថ្លើមអស់កម្លាំង។ លើសពីនេះ របបអាហារដែលមានជាតិស្ករខ្ពស់រយៈពេលវែងក៏អាចបណ្តាលឱ្យកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមកើនឡើង និងបណ្តាលឱ្យមានភាពធន់នឹងអាំងស៊ុយលីនផងដែរ។ ភាពធន់នឹងអាំងស៊ុយលីនប៉ះពាល់ដល់ការបំប្លែងសារជាតិខ្លាញ់របស់ថ្លើម ដែលបណ្តាលឱ្យខ្លាញ់កកកុញនៅក្នុងថ្លើម និងបង្កើតជាខ្លាញ់រុំថ្លើម។
របៀបជ្រើសរើសអាហារពេលព្រឹកដែលមានសុខភាពល្អ