ប្រយោជន៍របស់យ៉ាអួរទាំង៥យ៉ាង បង្កើនវីតាមីន ពង្រឹងសុខភាពដែលមនុស្សស្រីចង់បាន
- 2020-05-21 09:05:00
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
ប្រយោជន៍របស់យ៉ាអួរទាំង៥យ៉ាង បង្កើនវីតាមីន ពង្រឹងសុខភាពដែលមនុស្សស្រីចង់បាន
យ៉ាអួរ ជាអាហារដ៏ពេញនិយមដែលផ្ដល់សុខភាពល្អ រួមទាំងជីវជាតិទាំងក្នុងនិងក្រៅ ហើយក៏ងាយរំលាយផងដែរ។ វាមានរសជាតិឆ្ងាញ់ ដែលទាំងនេះហើយជាហេតុផល ធ្វើឲ្យមនុស្សជាច្រើនតែងទិញយ៉ាអួរស្តុកក្នុងទូទឹកកក។ ខាងក្រោមនេះ ជាគុណប្រយោជន៍របស់យ៉ាអួរចំពោះសុខភាព។
១. កាត់បន្ថយការពុកធ្មេញ ហើមអញ្ចាញធ្មេញ និងក្លិនមាត់អាក្រក់
តាមការស្រាវជ្រាវ ការជ្រើសរើសញ៉ាំយ៉ាអួគ្មានជាតិស្ករទទួលទាន អ្នកនឹងលែងបារម្ភពីបញ្ហាក្លិនមាត់ ក៏ដូចជាធ្មេញពុក និងជំងឺអញ្ចាញធ្មេញផងដែរ។ ដោយសារក្នុងយ៉ាអួរសម្បូរជាត់កាល់ស្យូមច្រើនជាងទឹកដោះគោទៅទៀត ។
២. មិនឲ្យរាគ
អ្នកប្រហែលអាចប្រឈមនឹងការរាគបើផឹកទឹកដោះគោច្រើន តែញ៉ាំយ៉ាអួរវិញ មានតែល្អចំពោះសុខភាព ហើយវាងាយរំលាយដោយគ្មានបញ្ហា។ នេះមកពីដំណើរការផលិត lactose ក្នុងយ៉ាអួរបម្លែងជាស្ករ ហើយ Galactose បម្លែងជា Glucose។ ម្យ៉ាងទៀត microboes ក្នុងយ៉ាអួរមានប្រសិទ្ធភាពអាចសម្លាប់បាក់តេរីទាំងឡាយក្នុងពោះវៀនបាន ដោយលែងបារម្ភពីបញ្ហារាគទៀតហើយ។
៣. ការពារពីមហារីក
ក្នុងយ៉ាអួរមានសារធាតុ Lactobacillus ដែលអាចចងនឹងសារធាតុ carcinogens ហើយវាជាកត្តាជួយទប់ស្កាត់បាក់តេរីក្នុងពោះវៀន ក្នុងការផលិតនីត្រាតមិនឲ្យកើតមហារីក។
៤. ជួយការពារពីជំងឺបេះដូង
ដោយសារតែសារធាតុ Lactobacillus ក្នុងយ៉ាអួរ អាចគ្រប់គ្រងបរិមាណជាតិខ្លាញ់ ព្រមទាំងជាតិ Triglycerides ក្នុងឈាមបានផងដែរ ដូច្នេះអ្នកអាចចៀសផុតពីជំងឺបេះដូងបាន។
៥. ជួយរាងកាយស្រូបយកកាល់ស្យូមបានរហ័ស
វាជួយឲ្យរាងកាយរបស់អ្នកងាយស្រូបយកកាល់ស្យូមបានងាយស្រួល ដោយសារអាស៊ីតឡាក់ទិចក្នុងយ៉ាអួរ ដែលរំលាយចេញពីទឹកដោះគោ៕
អានបន្ត៖ អាហារ៥មុខ អាចជំនួសការផឹកកាហ្វេបាន ដោយមិនបារម្ភពីការញៀន