អត្ថប្រយោជន៍ដ៏អស្ចារ្យទាំង ៥ នៃការទទួលទានផ្លែឪឡឹកជាប្រចាំ

  • 2025-06-17 02:09:00
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

ផ្លែឪឡឹកក៏ត្រូវបានគេស្គាល់ថាជា «អំណោយពីស្ថានសួគ៌» ព្រោះវាអាចនាំមកនូវអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពជាច្រើនដល់មនុស្ស។ អ្វីដែលពិសេសបំផុតនោះ អត្ថប្រយោជន៍ដ៏អស្ចារ្យទាំង ៥ ខាងក្រោមនេះ។

  1. ផ្លែឪឡឹកជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធការពាររាងកាយ យោងតាមវិទ្យាសាស្ត្រ វីតាមីន C គឺជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ដែលជួយកម្ចាត់រ៉ាឌីកាល់សេរី និងគាំទ្រដល់ប្រព័ន្ធការពាររាងកាយ ជួយផលិតកោសិកាឈាមស ដែលទទួលខុសត្រូវក្នុងការបំផ្លាញមេរោគក្នុងរាងកាយ។

ហើយ បើ និយាយ ពី អាហារ សម្បូរ វីតាមីន C យើង គិត តែ អាហារ ជូរ ដូចជា ក្រូចឆ្មា ក្រូច ក្រូចឃ្វិច ក្រូចថ្លុង ... ប៉ុន្តែ គ្មាន នរណា គិត ដល់ ផ្លែ ឪឡឹក ទេ។

ទន្ទឹមនឹងនេះ ផ្លែឪឡឹកក៏ជាអាហារ "ដ៏មានថាមពល" នៅពេលនិយាយអំពីមាតិកាវីតាមីន C នៅក្នុងបញ្ជីគ្រឿងផ្សំ ជាមួយនឹងវីតាមីន C ដល់ទៅ 90mg (មីលីក្រាម) / 100 ក្រាមនៃផ្លែឪឡឹក (នៅពេលចម្អិន)។ សូម្បីតែខ្ពស់ជាងក្រូច (50mg) និងក្រូចឆ្មា (38.7mg) ។

  1. ផ្លែឪឡឹកជួយគ្រប់គ្រងជាតិស្ករក្នុងឈាម ផ្លែឪឡឹកមានផ្ទុកសារធាតុ polypeptide - P និង phytonutrient - ទម្រង់នៃអាំងស៊ុយលីនរុក្ខជាតិដែលអាចគ្រប់គ្រង និងកាត់បន្ថយកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមតាមធម្មជាតិ។ ដោយសារឥទ្ធិពលនេះ អ្នកជំនាញសុខភាពតែងតែណែនាំអ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី ២ ឱ្យផឹកទឹកផ្លែឪឡឹកជាប្រចាំ។

បន្តផឹក 3 កែវក្នុងមួយសប្តាហ៍ ធ្វើបែបនេះបន្តរយៈពេល 4 សប្តាហ៍ អ្នកនឹងសម្គាល់ឃើញការថយចុះកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម។ 3. ផ្លែឪឡឹក ការពារជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង ផ្លែឪឡឹកជួយកាត់បន្ថយកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុលក្នុងរាងកាយ ធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវមុខងារសរសៃឈាម និងការពារជំងឺបេះដូង។

មនុស្ស ម្នា អាច កែច្នៃ ផ្លែ ឪឡឹក តាម វិធី ផ្សេងៗ គ្នា ឬ ច្របាច់ ទឹក ផឹក។ ការទទួលទានផ្លែឪឡឹកជាប្រចាំ នឹងជួយឱ្យបេះដូងមានសុខភាពល្អ។ 4. ផ្លែឪឡឹកល្អសម្រាប់ស្បែក និងសក់ ផ្លែឪឡឹកសម្បូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម និងវីតាមីន A និង C ដែលអាចពន្យឺតភាពចាស់ កាត់បន្ថយមុន និងបញ្ហាស្បែកជាច្រើនទៀតដូចជា ការឆ្លងមេរោគលើស្បែក កើតស្រែង ជំងឺស្បែករបកក្រហម និងរមាស់ស្បែក។ មិនត្រឹមតែប៉ុណ្ណឹងទេ ផ្លែឪឡឹកក៏អាចបង្កើនសក់ចែងចាំង និងប្រឆាំងនឹងអង្គែ សក់ជ្រុះ និងបែកចុងផងដែរ។ ដើម្បីផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ដល់ស្បែក មនុស្សអាចយកផ្លែឪឡឹកមកពិសាទឹកបាន ហើយប្រសិនបើចង់បានសក់ទន់ភ្លឺរលោង អ្នកអាចប្រើទឹកលាងសក់បាន។ 5. ផ្លែឪឡឹក ការពារហានិភ័យនៃជំងឺមហារីក ដូចដែលបានរៀបរាប់ខាងលើ ផ្លែឪឡឹកអាចជួយបង្កើនភាពស៊ាំ ធ្វើឱ្យស្បែក និងសក់ស្រស់ស្អាត និងការពារជំងឺផ្សេងៗជាច្រើន។ ប៉ុន្តែអត្ថប្រយោជន៍ដ៏សំខាន់បំផុតនៃផ្លែឪឡឹកគឺការប្រឆាំងនឹងហានិភ័យជាច្រើននៃជំងឺមហារីក។ ជាពិសេស ផ្លែឪឡឹកមានផ្ទុកសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មច្រើន។ ការ ទទួល ទាន អាហារ នេះ ជា ប្រចាំ នឹង ជួយ កម្រិត ការ រីក រាល ដាល នៃ កោសិកា មហារីក និង បញ្ឈប់ ការ កកើត ដុំ សាច់។

ការសិក្សាជាច្រើនបានបង្ហាញថា អ្នកដែលញ៉ាំផ្លែឪឡឹកជាប្រចាំ មានហានិភ័យទាបនៃជំងឺមហារីកសុដន់ ពោះវៀនធំ និងក្រពេញប្រូស្តាត ជាងអ្នកដែលមិនញ៉ាំវា ឬញ៉ាំវាតិច។ ចំណាំខ្លះៗបន្ទាប់ពីញ៉ាំផ្លែឪឡឹក៖ មនុស្សដែលមានសម្ពាធឈាមទាប។  ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ ឬបំបៅដោះកូន។ អ្នកដែលមានបញ្ហារំលាយអាហារ។ ការវះកាត់ថ្មី។ ហាម ញ៉ាំ ផ្លែ ឪឡឹក ជាមួយ បង្គា ឬ ខ្យង ផ្សេងៗ ព្រោះ វា អាច បង្កើត សារធាតុ អាសេនិច គំរាមកំហែង ដល់ សុខភាព និង អាយុជីវិត។ កុំផឹកតែបន្ទាប់ពីញ៉ាំផ្លែឪឡឹកយ៉ាងហោចណាស់ 2 ម៉ោង បើមិនដូច្នេះទេវានឹងប៉ះពាល់ដល់ក្រពះ។ អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី 2 ដែលកំពុងលេបថ្នាំបញ្ចុះជាតិស្ករ មិនគួរទទួលទានផ្លែឪឡឹកទេ ព្រោះវាអាចធ្វើឲ្យកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមធ្លាក់ចុះទាបពេក ដែលនាំឱ្យប៉ះពាល់ដល់សុខភាព។

ប្រភព៖ Phunutoday ប្រែ​សម្រួល៖ សិរីរត្នន៍