តើមានអ្វីកើតឡើងនៅពេលអ្នកញ៉ាំស្ពៃក្តោបជាប្រចាំ

  • 2025-03-12 01:08:00
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

ស្ពៃក្តោបអាចការពារមហារីក ការពារការខូចគភ៌ ការពារដំបៅក្រពះ... ពេលទទួលទានជាប្រចាំ។ ស្ពៃក្តោបមានលក្ខណៈសម្បត្តិក្តៅ និងរសជាតិផ្អែម ជួយបំប៉នលំពែង និងបំបាត់ការឈឺចាប់។ រាល់ 100 ក្រាមនៃស្ពៃក្តោបមាន 22 Kcal ។ នៅពេលដែលអ្នកទទួលទានស្ពៃក្តោបជាប្រចាំ អ្នកនឹងទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនចំពោះសុខភាព។

បន្ថែមវីតាមីន C ឱ្យបានច្រើន ស្ពៃក្តោបសម្បូរទៅដោយវីតាមីន C វីតាមីន E បេតាការ៉ូទីន... ដែលមានឥទ្ធិពលប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មខ្លាំង និងប្រឆាំងភាពចាស់។ ដូច្នេះ ការទទួលទានស្ពៃក្តោបជាប្រចាំ នឹងជួយពន្យាភាពចាស់ កាត់បន្ថយចំណុចពណ៌ត្នោត ចំណុចអាយុ និងពង្រឹងភាពធន់របស់រាងកាយ។

ការពារដំបៅក្រពះ ស្ពៃក្តោបសម្បូរទៅដោយវីតាមីន K1 និងវីតាមីន U ដែលមានប្រសិទ្ធភាពប្រឆាំងនឹងដំបៅក្រពះ ការពារ និងស្តារជាលិកាភ្នាសអញ្ចាញ និងកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺមហារីក។

ប្រឆាំងបាក់តេរី Phytoncide នៅក្នុងស្ពៃក្តោបមានអង់ទីគ័រ និងប្រឆាំងនឹងការរលាក ហើយមានឥទ្ធិពលជាក់លាក់លើការឈឺបំពង់ក របួស ហើម មូសខាំ ឈឺពោះ និងឈឺធ្មេញ។

ការពារភាពស្លេកស្លាំង និងការពារការខូចទ្រង់ទ្រាយរបស់គភ៌ ស្ពៃក្តោបសម្បូរទៅដោយអាស៊ីតហ្វូលិក ដែលជួយការពារភាពស្លេកស្លាំង megaloblastic និងភាពមិនប្រក្រតីនៃគភ៌។ ដូច្នេះស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ កុមារ និងក្មេងជំទង់ក្នុងវ័យលូតលាស់គួរទទួលទានស្ពៃក្តោបឱ្យបានច្រើន ។

ប្រឆាំងនឹងជំងឺមហារីកឈាម ការពារជំងឺមហារីក ស្ពៃក្តោបសម្បូរទៅដោយសារធាតុ propyl isothiocyanate derivatives ដែលអាចសម្លាប់កោសិកាមិនធម្មតាដែលបណ្តាលឱ្យកើតជំងឺមហារីកឈាមក្នុងខ្លួនមនុស្ស។ លើសពីនេះ ស្ពៃក្តោបសម្បូរទៅដោយសារធាតុ indole ដែលមាន ឥទ្ធិពល ប្រឆាំងនឹងជំងឺមហារីក និងកាត់បន្ថយការកើតមហារីកក្រពះ។

តើអ្នកណាគួរ និងមិនគួរបរិភោគស្ពៃក្តោប? ស្ពៃក្តោបគឺស័ក្តិសមជាពិសេសសម្រាប់អ្នកជំងឺស្ទះសរសៃឈាមក្នុងថង់ទឹកប្រមាត់ ធាត់ និងស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ អ្នកដែលមានស្បែករមាស់ និងហូរឈាមភ្នែក មិនគួរបរិភោគ បន្លែនេះទេ។ ស្ពៃក្តោបមានផ្ទុកនូវជាតិសរសៃរដុប និងរឹងច្រើន ដូច្នេះអ្នកដែលមានជំងឺពងបែក ក្រពះខ្សោយ រាគ និងកុមារដែលមានលំពែងខ្សោយ មិនគួរញ៉ាំវាច្រើននោះទេ។

លើសពីនេះ អ្នកជំងឺក្រោយការវះកាត់ពោះ និងដើមទ្រូង អ្នកដែលមានដំបៅធ្ងន់ធ្ងរ ជាពិសេសការហូរឈាមក្រពះពោះវៀន រាគ និងជំងឺថ្លើម មិនគួរទទួលទានស្ពៃក្តោបឡើយ។

ស្ពៃក្តោបមានផ្ទុកនូវពកកក្នុងបរិមាណតិចតួច ដែលអាចរំខានដល់ការប្រើប្រាស់អ៊ីយ៉ូតរបស់ក្រពេញទីរ៉ូអ៊ីត។ ដូច្នេះហើយ អ្នកជំងឺដែលមានជំងឺក្រពេញទីរ៉ូអ៊ីត គួរទទួលទានតែក្នុងបរិមាណតិចតួច ឬមិនទទួលទានស្ពៃក្តោបទាល់តែសោះ ដើម្បីចៀសវាងការធ្វើឱ្យស្ថានភាពកាន់តែធ្ងន់ធ្ងរឡើង។

ប្រភព៖ healthtime ប្រែ​សម្រួល៖ សិរីរត្នន៍

អត្ថបទពេញនិយម