អ្នកមានបញ្ហាសុខភាពមួយចំនួន មិនគួរទទួលទានតែបៃតង ដើម្បីកុំឱ្យប៉ះពាល់សុខភាព

  • 2024-11-20 01:08:00
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

អត្ថប្រយោជន៍នៃតែបៃតងមានច្រើន ប៉ុន្តែមិនមែនគ្រប់គ្នាសុទ្ធតែស័ក្តិសមសម្រាប់ការផឹកវានោះទេ។ មានអ្នកមិនគួរផឹកតែបៃតងជាប្រចាំ ក្រែងវាបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់សុខភាពធ្ងន់ធ្ងរ។

អត្ថប្រយោជន៍នៃការផឹកតែបៃតង

  • ការពារជំងឺមហារីក៖ សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មនៅក្នុងតែបៃតងជួយឱ្យរាងកាយទប់ទល់នឹងការខូចខាតនៃរ៉ាឌីកាល់សេរី ដោយហេតុនេះរួមចំណែកការពារកោសិកាពីការបំផ្លាញនៃដុំសាច់សាហាវ។

  • ល្អសម្រាប់ប្រព័ន្ធសរសៃឈាមបេះដូង៖ ការផឹកតែបៃតងឱ្យបានត្រឹមត្រូវគឺល្អខ្លាំងណាស់សម្រាប់អ្នកដែលមានជំងឺបេះដូងព្រោះវាជួយកាត់បន្ថយបរិមាណកូលេស្តេរ៉ុលអាក្រក់នៅក្នុងខ្លួន។

  • ការពារការពុកធ្មេញ និងកាត់បន្ថយរង្វង់ខ្មៅជុំវិញភ្នែក៖ សារធាតុសកម្មនៅក្នុងតែបៃតងអាចរារាំងការលូតលាស់របស់បាក់តេរី ដូច្នេះឱសថនេះត្រូវបានគេប្រើប្រាស់យ៉ាងទូលំទូលាយនៅក្នុងថ្នាំដុសធ្មេញ។ ការផឹកតែបៃតងនឹងជួយការពារការពុកធ្មេញ និងក្លិនមាត់មិនល្អ។ ជាមួយនឹងសមត្ថភាពក្នុងការកំណត់ការរីកធំនៃសរសៃឈាមនៅក្រោមថង់ភ្នែក តែបៃតងក្លាយជាភេសជ្ជៈដ៏ល្អសម្រាប់ព្យាបាលរង្វង់ភ្នែកខ្មៅ។ មិនត្រឹមតែប៉ុណ្ណោះ បរិមាណជាតិកាហ្វេអ៊ីន និងតានីនក្នុងតែបៃតង ក៏ជួយកាត់បន្ថយបរិមាណទឹកនៅក្នុងជាលិកាផងដែរ ធ្វើឱ្យស្បែកជុំវិញភ្នែកមិនសូវងងឹត និងហើម។

  • ពង្រឹងភាពស៊ាំ និងបង្កើនសុខភាពឆ្អឹង៖ ហ្វ្លុយអូរីតក្នុងតែបៃតងជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធឆ្អឹង។ ការផឹកតែបៃតងជារៀងរាល់ថ្ងៃក៏ធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវភាពធន់ និងភាពស៊ាំផងដែរ។

  • ធ្វើឱ្យស្បែកស្រស់ស្អាត៖ EGCG គឺជាសារធាតុសកម្មនៅក្នុងតែបៃតង ដែលមានប្រសិទ្ធិភាពក្នុងការរក្សាភាពយឺត និងការពារភាពចាស់នៃស្បែក។ ដូច្នេះហើយទើបការផឹកតែបៃតងគឺជាវិធីនាំមកនូវសម្រស់ធម្មជាតិដល់ស្បែកពីខាងក្នុងយ៉ាងជ្រៅ។

  • ការពារជំងឺភ្លេចភ្លាំង និងជំងឺផាកឃីនសុន៖ បន្ថែមពីលើសមត្ថភាពក្នុងការធ្វើឱ្យមុខងារខួរក្បាលប្រសើរឡើងជាបណ្ដោះអាសន្ន តែបៃតងក៏ជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺភ្លេចភ្លាំង និងផាកឃីនសុន ព្រោះវាផ្ទុកនូវសារធាតុ catechin ។ មនុស្សគួរតែជៀសវាងការផឹកតែបៃតង

  • អ្នកដែលមានដំបៅក្រពះ៖ ជាតិកាហ្វេអ៊ីនក្នុងតែអាចជំរុញក្រពះឱ្យបញ្ចេញអាស៊ីត - ប៉ះពាល់ដល់ការជាសះស្បើយនៃផ្ទៃដំបៅ ធ្វើឱ្យស្ថានភាពកាន់តែធ្ងន់ធ្ងរ។ ជាងនេះទៅទៀត អ្នកដែលមានក្រពះត្រជាក់មិនគួរផឹកច្រើនពេកទេ វានឹងធ្វើឱ្យឈឺក្រពះ។

  • អ្នកដែលមានជំងឺសរសៃប្រសាទ ឬគេងមិនលក់៖ តែបៃតងមានផ្ទុកជាតិកាហ្វេអ៊ីនដែលមានឥទ្ធិពលរំញោចដល់សរសៃប្រសាទ។ ដូច្នេះហើយ ការផឹកតែអាចធ្វើឱ្យខួរក្បាលហួសកម្លាំង ធ្វើឱ្យគេងមិនលក់ ជាពិសេសបើស្រវឹងមុនពេលចូលគេង។

  • អ្នកដែលទល់លាមក៖ តែបៃតងមានផ្ទុកសារធាតុ catechin polyphenols ដែលមានឥទ្ធិពល astringent នៅលើ mucosa នៃបំពង់រំលាយអាហារ ធ្វើឱ្យលាមកស្ងួត បណ្តាលឱ្យទល់លាមក ឬកាន់តែអាក្រក់ទៅៗ។

  • អ្នកដែលមានជំងឺបេះដូង ឬលើសឈាម៖ ការផឹកតែខ្លាំងពេកនឹងបង្កើនបន្ទុកលើបេះដូង បង្កើនចង្វាក់បេះដូង និងបង្កើនសម្ពាធឈាម។ អ្នកដែលមានជំងឺក្រិនសរសៃឈាម៖ តែបៃតងមានសារធាតុសកម្មជីវសាស្រ្តជាច្រើនដូចជា ជាតិកាហ្វេអ៊ីន ធាហ្វីលីន ថេអូប្រូមីន... ដែលអាចបណ្តាលឱ្យស្ទះសរសៃឈាមខួរក្បាល ចរាចរឈាមយឺត និងជំរុញការបង្កើតកំណកឈាម។ វាក៏អាចបណ្តាលឱ្យមានការកន្ត្រាក់ systolic នៃសរសៃឈាមបេះដូង ដែលបណ្តាលឱ្យមានការ ischemia myocardial, angina, ញ័រទ្រូង, តឹងទ្រូង និង arrhythmia ។

  • មនុស្សស្លេកស្លាំង៖ អាស៊ីត Tannic ក្នុងតែបៃតងផ្សំជាមួយជាតិដែកក្នុងអាហារ រារាំងការស្រូបយកជាតិដែកទៅក្នុងភ្នាសរំអិលនៃពោះវៀន ដែលបណ្តាលឱ្យខ្វះជាតិដែក។ នេះអាចបណ្តាលឱ្យមានភាពស្លេកស្លាំង។ ដូច្នេះ អ្នកដែលមានជំងឺស្លេកស្លាំងគួរប្រយ័ត្នពេលផឹកតែបៃតង។ យកល្អកុំផឹក។

  • អ្នកដែលខ្វះជាតិកាល់ស្យូម ឬបាក់ឆ្អឹង៖ អាល់កាឡូអ៊ីតក្នុងតែអាចរារាំងការស្រូបយកជាតិកាល់ស្យូម ទន្ទឹមនឹងការជំរុញការបញ្ចេញជាតិកាល់ស្យូមក្នុងទឹកនោម ធ្វើឱ្យជាតិកាល់ស្យូមក្នុងរាងកាយកាន់តែតិចទៅៗ នាំឱ្យកង្វះជាតិកាល់ស្យូម និងពុកឆ្អឹងពិបាកនឹងស្តារឡើងវិញ។

  • អ្នកដែលមានគ្រុនក្តៅខ្លាំង៖ អ្នកជំងឺគ្រុនក្តៅគួរផឹកទឹកចម្រោះ។ សមាសធាតុ theophylline ក្នុងតែបង្កើនសីតុណ្ហភាពរាងកាយ ធ្វើឱ្យគ្រុនក្តៅកាន់តែអាក្រក់ ហើយថែមទាំងមានប្រសិទ្ធិភាព diuretic កាត់បន្ថយប្រសិទ្ធភាពបន្ថយគ្រុនក្តៅ។

  • ស្ត្រីអំឡុងពេលមករដូវ និងស្ត្រីក្រោយអស់រដូវ៖ ស្ត្រីក្នុងអំឡុងពេលនេះនឹងទទួលរងនូវភាពស្លេកស្លាំង ហើយមិនគួរផឹកតែបៃតងឡើយ។ លើសពីនេះ តែបៃតងត្រជាក់ ហើយប្រសិនបើទទួលទានក្នុងអំឡុងពេលមករដូវ វាអាចបណ្តាលឱ្យ ឬធ្វើឱ្យរោគសញ្ញាមុនពេលមករដូវកាន់តែអាក្រក់ទៅៗ។ ស្ត្រីអស់រដូវពេលខ្លះមានការញ័របេះដូង និងគេងមិនលក់។ ការផឹកតែច្រើនពេកនឹងធ្វើឱ្យរោគសញ្ញាទាំងនេះកាន់តែអាក្រក់ទៅៗ ដូច្នេះចូរផឹកតិច និងជៀសវាងតែខ្លាំង។

  • ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះសម្រាលកូន និងបំបៅដោះកូន៖ កំហាប់ជាតិកាហ្វេអ៊ីនក្នុងតែខ្លាំងគឺខ្ពស់រហូតដល់ ១០% ដែលនឹងបង្កើនភាពញឹកញាប់នៃការនោម និងចង្វាក់បេះដូងរបស់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ ខណៈពេលដែលបង្កើនការផ្ទុកនៅលើបេះដូង និងតម្រងនោម។ មានលទ្ធភាពខ្ពស់ក្នុងការបង្កឱ្យមានការពុលក្នុងការមានផ្ទៃពោះ ដូច្នេះការផឹកតែតិចគឺល្អជាង ។ ការផឹកតែច្រើនពេកមុនពេលសម្រាល ជាតិកាហ្វេអ៊ីននៅក្នុងតែនឹងធ្វើឱ្យមានការរំភើប និងគេងមិនលក់។ ស្ត្រីបំបៅដោះកូនមិនគួរផឹកតែច្រើនពេកទេ។ កំហាប់ខ្ពស់នៃអាស៊ីត tannic នៅក្នុងតែនាំឱ្យរារាំងការបំបៅកូនដោយទឹកដោះម្តាយមិនគ្រប់គ្រាន់។

ប្រភព៖ Kapook ប្រែ​សម្រួល៖ សិរីរត្នន៍

អត្ថបទពេញនិយម