តើមានសុវត្ថិភាពទេ ការញ៉ាំអាហារហឹរអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ?

  • 2023-10-06 01:15:00
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

អាហារហឹរច្រើនតែមានការពេញនិយមដោយសារតែវាជួយភ្ញោចរសជាតិ បង្កើនការឃ្លានអាហារ និងធ្វើឱ្យចំណង់អាហារកាន់តែប្រសើរ។ ក្នុងករណីសុខភាពមានស្ថេរភាព វាមានសុវត្ថិភាពសម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះក្នុងការទទួលទានអាហារហឹរ ប្រសិនបើគេប្រើប្រាស់គ្រឿងទេសហឹរឱ្យបានត្រឹមត្រូវ នឹងសមស្រប។ទោះបីជាការញ៉ាំអាហារហឹរអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះមិនមានផលប៉ះពាល់សម្រាប់ម្តាយ និងទារកក៏ដោយ លក្ខខណ្ឌគឺថា៖

  • ប្រសិនបើអាហារហឹរមិនបង្កបញ្ហាអ្វីដល់អ្នក ឬកូនរបស់អ្នកទេ អ្នកអាចញ៉ាំវាតាមចំណង់របស់អ្នក និងដោយការ សមស្រប តែក៏កុំច្រើនហួសហេតុពេកដែរ។

  • ធ្វើម្ហូបហឹរដោយខ្លួនឯងនៅផ្ទះ ដើម្បីធានាសុវត្ថិភាពចំណីអាហារ និងអនាម័យ ព្រមទាំងតាមដានបរិមាណគ្រឿងទេសដែលបានប្រើ។

  • យកចិត្តទុកដាក់លើគ្រឿងផ្សំ និងកាលបរិច្ឆេទផុតកំណត់នៅលើការវេចខ្ចប់គ្រឿងទេសហឹរ។

  • កាត់បន្ថយ ឬជៀសវាងអាហារហឹរ ដែលអ្នកអាឡែស៊ី ឬមានអារម្មណ៍មិនស្រួលបន្ទាប់ពីញ៉ាំ។

  • ប្រញាប់ទៅមន្ទីរពេទ្យដើម្បីព្យាបាលប្រសិនបើមានរោគសញ្ញាធ្ងន់ធ្ងរបន្ទាប់ពីទទួលទានអាហារណាមួយ។

អត្ថប្រយោជន៍នៃការញ៉ាំអាហារហឹរអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ គឺរំញោចរសជាតិសម្រាប់ម្តាយមានផ្ទៃពោះ និងទារក។ការញ៉ាំអាហារហឹរបានត្រឹមត្រូវអាចធ្វើឲ្យប្រសើរឡើងនូវការឃ្លានអាហារដែលបណ្តាលមកពីការចាញ់កូនពេលម្តាយមានផ្ទៃពោះ។លើសពីនេះ ការស្រាវជ្រាវក៏បង្ហាញផងដែរថា ជារៀងរាល់ថ្ងៃ ទារកលេបទឹកភ្លោះតិចតួច ហើយម្តាយញ៉ាំអាហារហឹរ ដែលនឹងជ្រាបចូលទៅក្នុងអង្គធាតុរាវ ជួយឱ្យទារកស្គាល់រសជាតិថ្មី។ ទោះបីជាអាហារហឹរកម្រមានផលប៉ះពាល់អវិជ្ជមានលើម្តាយ និងទារកក៏ដោយ ប៉ុន្តែពួកគេនៅតែមានហានិភ័យខ្ពស់នៃជំងឺធម្មតាមួយចំនួនអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ។

ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះងាយនឹងមានបញ្ហាក្នុងការរំលាយអាហារ ជាធម្មតាពិបាករំលាយអាហារខ្លាំងណាស់។ គ្រឿងទេសហឹរ ប្រសិនបើទទួលទានក្នុងបរិមាណច្រើន អាចធ្វើឱ្យស្ថានភាពនេះកាន់តែធ្ងន់ធ្ងរឡើង ដូច្នេះអ្នកត្រូវយកចិត្តទុកដាក់គ្រប់គ្រងពេលទទួលទាន។

ប្រភព៖Emedp

អត្ថបទ៖ Tep Sovannmoly

អត្ថបទពេញនិយម