អាហារគួរចៀសវាង ឬកាត់បន្ថយពេលអាកាសធាតុក្ដៅ
- 2024-03-11 13:15:57
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
អាហារគួរចៀសវាង ឬកាត់បន្ថយពេលអាកាសធាតុក្ដៅ
ការរក្សាជាតិទឹកក្នុងរាងកាយឲ្យបានល្អគឺជារឿងចាំបាច់មួយក្នុងពេលដែលអាកាសធាតុកំពុងឡើងកម្ដៅ។ ក្រៅពីការញ៉ាំទឹកឲ្យបានគ្រប់គ្រាន់ យើងក៏គួរយកចិត្តទុកដាក់លើអាហារមួយចំនួនដែរ។ អាហារខ្លះជួយបន្ថែមជាតិទឹកដល់រាងកាយ ខណៈអាហារខ្លះទៀតធ្វើឲ្យរាងកាយឡើងកម្ដៅ និងងាយបាត់បង់ជាតិទឹកទៅវិញ។ អីចឹងតើអាហារណាខ្លះគួរចៀសវាង ឬកាត់បន្ថយការញ៉ាំ?
ញ៉ាំអាហារមានជាតិប្រៃខ្ពស់ អាចនាំឲ្យមានផលមិនល្អលើសុខភាព រួមមានដូចជាហើមពោះ ឡើងសម្ពាធឈាម និងជំងឺបេះដូងជាដើម។ បន្ថែមពីនេះការញ៉ាំអាហារប្រៃ ឬមានសូដ្យូមខ្ពស់ក៏អាចធ្វើឲ្យតម្រងនោមដំណើរការមិនបានល្អ និងធ្វើឲ្យរាងកាយបាត់បង់ជាតិទឹក។ ការណ៍នេះមានន័យថារាងកាយនឹងរុញច្រានទឹកចេញពីកោសិកា។ ដូចនេះ គួរកាត់បន្ថយអំបិលក្នុងរបបអាហារ។
បើចង់រក្សាជាតិទឹកក្នុងរាងកាយបានល្អ គួរកាត់បន្ថយការញ៉ាំកាហ្វេក្ដៅ ឬតែក្ដៅក្នុងពេលអាកាសធាតុកំពុងតែឡើងកម្ដៅ។ ការញ៉ាំតែក្ដៅ និងកាហ្វេក្ដៅអាចធ្វើឲ្យរាងកាយយើងឡើងកម្ដៅ និងរំខានដល់ការរំលាយអាហារ។
ជាធម្មតាក្នុងរដូវក្ដៅ គឺមានការណែនាំឲ្យកាត់បន្ថយការញ៉ាំអាហារមានជាតិហឹរ។ អាហារហឹរអាចជំរុញឲ្យរាងកាយបញ្ចេញកម្ដៅ ដែលជាលទ្ធផលធ្វើឲ្យរាងកាយបញ្ចេញញើសច្រើន បាត់បង់ជាតិទឹក និងអាចធ្លាក់ខ្លួនឈឺក៏មាន។
ពពួកអាហារទាំងនេះ គឺមិនសូវល្អចំពោះសុខភាពស្រេចទៅហើយបើយើងញ៉ាំច្រើន ឬ ញឹកញាប់ មិនថាពេលណានោះទេ។ ប៉ុន្តែសម្រាប់ពេលមានអាកាសធាតុក្ដៅ អាហារទាំងនេះក៏មិនគួរញ៉ាំ ឬគួរកាត់បន្ថយការញ៉ាំទើបជារឿងល្អ ព្រោះថាអាហារទាំងនេះអាចធ្វើឲ្យរាងកាយបាត់បង់ជាតិទឹក ព្រមទាំងពិបាករំលាយអាហារទៀតផង។