ឡូយមែន! សម្បកស៊ុតជួយអ្នកមិនបាច់ខ្ជះខ្ជាយលុយ យកវាទុកប្រើចំណេញហួស
- 2020-05-20 09:30:00
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
ឡូយមែន! សម្បកស៊ុតជួយអ្នកមិនបាច់ខ្ជះខ្ជាយលុយ យកវាទុកប្រើចំណេញហួស
ស៊ុត ជាអាហារដោះទ័លដ៍ពេញនិយម ហើយនៅពេលគោះស៊ុតម្តងៗ មនុស្សជាច្រើនមិនដឹងទេថា សម្បកដែលអ្នកតែងចោលជារឿយៗមានគុណប្រយោជន៍អាចយកទៅធ្វើអ្វីបន្តទៀតបាន។ យ៉ាងនេះក្តី អ្នកច្បាស់ជាភ្ញាក់ផ្អើលពេលដឹងពីគុណសម្បត្តិរបស់សម្បកស៊ុត ដែលជួយឲ្យអ្នកមិនបាច់ចំណាយលុយខ្ជះខ្ជាយទៅទិញអ្វីមកជំនួសវាបន្ថែមទៀត។
១. លាងសម្អាតស្នាមខ្មៅរបស់ឆ្នាំង ឬ ខ្ទះបានយ៉ាងពូកែ
ដំបូងយកសម្បកស៊ុតទៅបុកឲ្យម៉ត់ បន្ទាប់មកដាក់អំបិលបន្តិចចូលឆ្នាំង ឬខ្ទះដែលចង់លាង។ ចាក់ទឹកក្តៅចូល ហើយយកប៉ុងលាងចានសម្អាតស្នាមខ្មៅប្រឡាក់ទាំងនោះចេញ។ អ្នកនឹងឃើញប្រសិទ្ធភាពភ្លាមៗតែម្តង។
២. ធ្វើជាជី សម្រាប់ដាំរុក្ខជាតិ
យកសម្បកស៊ុតទៅបុកឲ្យម៉ត់ រួចយកទៅលីងវាឲ្យស្ងួត។ នៅពេលចង់ដាំដើមឈើ អ្នកអាចយកជីធ្វើពីសម្បកពងមាន់នេះរោយលើដី នោះរុក្ខជាតិរបស់អ្នកនឹងដុះលូតលាស់ធំធាត់ល្អមិនខាន។
៣. បង្កើនរសជាតិកាហ្វេឲ្យឆ្ងាញ់លើសមួយកម្រិត
សម្បកស៊ុតពងមាន់ យកទៅកិនឲ្យម៉ត់ ហើយឆុងលាយជាមួយកាហ្វេ។ សារជាតិអាល់កាលីន កាល់ស្យូមកាបូណាតក្នុងពងមាន់ជួយបន្សាបជាតិល្វីងចត់ របស់កាហ្វេបាន។
៤. សម្អាតប្រដាប់កិនផ្លែឈើបានដោយគ្មានលំបាក
អ្នកធ្លាប់តែត្អូញត្អែរថា មិនដឹងគួរសម្អាតប្រដាប់កិនផ្លែឈើបានយ៉ាងណាឲ្យងាយជ្រះស្នាមខ្មៅៗ ពេលនេះប្រើតែសម្បកស៊ុតគឺងាយដូចបកចេក។ ដោយគ្រាន់ដាក់សម្បកស៊ុត៣ -៤ ហើយចាក់ទឹកចូលបន្តិច និងកិនវាឲ្យម៉ត់ក្នុងម៉ាស៊ីនកិនផ្លែឈើតែម្ដង។ ក្រោយចុចបិទម៉ាស៊ីន អ្នកនឹងសើចស្រស់ជាមួយលទ្ធផលគាប់ចិត្តមិនខាន។
៥. ធ្វើជាដីសបាន
ដំបូងត្រូវយកសម្បកស៊ុតកិនឲ្យម៉ត់ដូចផេះ។ រួចដាក់ម្សៅនិងទឹកក្តៅបន្តិចលាយគ្នា ឲ្យក្លាយជាល្បាយក្រាស់ស្អិតមួយ។ បន្ទាប់មក អ្នកត្រូវលន់វាឲ្យវែងៗរាងដូចដុំដីស ហើយយកក្រដាសជូតមាត់មករុំវាឲ្យជិត និងយកទៅដាក់នៅកន្លែងកក។ ប្រមាណ៣ថ្ងៃ អ្នកនឹងបានដីសដូចប្រាថ្នា៕
អានបន្ត៖ ការពិតពីសម្ភារៈប្រើប្រាស់មួយចំនួន ពេលដឹងហើយ ច្បាស់ជាហួសចិត្ត