អត្ថប្រយោជន៏នៃគ្រាប់ល្ហុងទាំង៦ដែលមិនគួរមើលរំលង
- 2020-08-03 02:50:00
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
អត្ថប្រយោជន៏នៃគ្រាប់ល្ហុងទាំង៦ដែលមិនគួរមើលរំលង
គ្រាប់ល្ហុងទុំសម្បូរទៅដោយជីវជាតិចិញ្ចឹមជាច្រើនប្រភេទដែលមានអត្ថប្រយោជន៏យ៉ាងសំខាន់ដល់សុខភាពដែលអ្នកមិនដែលគិតដល់។
១. ថែរក្សាពោះវៀនឱ្យមានសុខភាពល្អ គ្រាប់ល្ហុងមានផ្ទុកនូវអង់ស៊ីម papain ដែលជួយបំបែកកាកសំណល់ប្រូតេអ៊ីនដែលមិនអាចរំលាយបានពីអាហារជួយកាត់បន្ថយបន្ទុកលើប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ។
២. បញ្ចុះព្រូននិងសត្វល្អិត ជាតិ papain ដែលមាននៅក្នុងគ្រាប់ល្ហុងមាននាទីជួយបំបែកប្រូតេអ៊ីនដែលជួយទៅសម្លាប់ពពួកប៉ារ៉ាស៊ីតនិងពងរបស់វានៅក្នុងពោះវៀនធំ។ម្យ៉ងវិញទៀតគ្រាប់ល្ហុងក៏ត្រូវបានរកឃើញថាមានផ្ទុកសារជាតិ carpaine ដែលជាថ្នាំមានប្រសិទ្ធភាពខ្ពស់ក្នុងការទម្លាក់សត្វល្អិតក្នុងរាងកាយ។
៣. កាត់បន្ថយការឈឺចាប់ពេលមករដូវ់ ប្រសិនបើអ្នកតែងជួបប្រទះបញ្ហាឈីចាប់ពេលមករដូវអ្នកគួរសាកល្បងទទួលទានគ្រាប់ល្ហុង។
៤. ការពារតម្រងនោម គ្រាប់ល្ហុងមានផ្ទុកសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មច្រើនដែលជួយការពាររាងកាយពីរ៉ាឌីកាល់សេរីនិងការពារការខូចខាតតម្រងនោម។
៥. ការពារជំងឺមហារីក ការសិក្សាមួយចំនួនបានលើកឡើងថាសារជាតិដែលទទួលបានពីការចំរាញ់គ្រាប់ល្ហុងជួយកាត់បន្ថយការរលាកនិងបញ្ឈប់ការលូតលាស់កោសិកាមហារីក។
៦. សម្រកទម្ងន់ គ្រាប់ល្ហុងមានជាតិសរសៃខ្ពស់ដូច្នេះវាអាចជួយដល់ការសម្រកទម្ងន់។ លើសពីនេះទៅទៀតវាក៏មានប្រសិទ្ធភាពក្នុងការគ្រប់គ្រងសម្ពាធឈាមនិងរក្សាបេះដូងឱ្យមានសុខភាពល្អជានិច្ច។
របៀបប្រើ៖ គ្រាប់ល្ហុងមានរសជាតិល្វីងដូចនេះអ្នកមិនគួរទទួលទានវាទទេរនោះទេ។វិធីសាស្រ្តដ៏ល្អបំផុតនោះគឺយកវាមកកិនអោយម៉ត់រួចទទួលទានជាម្ស៉ៅដែលកិនម៉ត់ជាមួយទឹកផ្លែឈើនិងបង្អែម រីក៏ទទួលទានជាមួយទឹកឃ្មុំផ្ទាល់តែម្ដង។
រូបភាព៖ Pinterest