ឈឺធ្ងន់មិនខាន! បើញ៉ាំផ្លែឈើទាំងនេះដំណាលគ្នាក្នុងពេលតែមួយ
- 2019-05-07 06:56:51
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
ឈឺធ្ងន់មិនខាន! បើញ៉ាំផ្លែឈើទាំងនេះដំណាលគ្នាក្នុងពេលតែមួយ
ពិតណាស់ចង់មានសុខភាពល្អត្រូវតែញ៉ាំផ្លែឈើឲ្យបានច្រើន។ តែមានផ្លែឈើពីរបីប្រភេទពេលញ៉ាំជាមួយគ្នាក្នុងពេលតែមួយនឹងធ្វើឲ្យអ្នករលាកក្រពះ មិនរំលាយអាហារ និងមានបញ្ហាផ្សេងៗទៀតក្នុងរាងកាយរបស់យើង។
កុំញ៉ាំផ្លែឪឡឹកជាមួយនឹងផ្លែឈើផ្សេងទៀត
ផ្លែឪឡឹកមានរសជាតិផ្អែមត្រជាក់ សារជាតិបញ្ចុះទឹកនោម diuretic ជាដើម។ ញ៉ាំផ្លែឪឡឹកច្រើននឹងធ្វើឲ្យមានបញ្ហាដល់ពោះ ដូចជាឈឺ និង ពិបាករំលាយអាហារ។ លើសពីនេះពេលដែលញ៉ាំជាមួយផ្លែឈើផ្សេង ឪឡឹកនឹងមិនអាចរំលាយបានទេ។ ដើម្បីធានាចំពោះសុខភាព ញ៉ាំតែឪឡឹកមួយមុខបានហើយ ជៀសវាងកុំញ៉ាំជាមួយផ្លែឈើផ្សេង។
កុំញ៉ាំផ្លែឈើដែលផ្អែម និងផ្លែឈើដែលមានជាតិអាស៊ីតជាមួយគ្នា
ផ្លែឈើមានជាតិអាស៊ីត ( ទំពាំងបាយជូ, ស្រ្តប៊ឺរី , ប៉ោម...) លាយជាមួយនឹងផ្លែឈើផ្អែម (ចេក , ទំពាំងបាយជូក្រៀម...) នឹងបណ្ដាលឲ្យមិនរំលាយអាហារ និងមានជំងឺហើមពោះ។ ញ៉ាំផ្លែត្របែកជាមួយនឹងចេកក្នុងពេលតែមួយនឹងធ្វើឲ្យកើតមានក្អួតចង្អោរ ឈឺក្បាល និងឈឺពោះ។
កុំញ៉ាំផ្លែឈើលាយជាមួយនឹងបន្លែ
ផ្លែឈើនិងបន្លែមានអាហារូបត្ថម្ភនិងរបៀបរំលាយខុសគ្នា។ ផ្លែឈើមានជាតិស្ករគឺរំលាយលឿនជាង។ ការញ៉ាំចូលគ្នារវាងបន្លែនិងផ្លែឈើនឹងធ្វើឲ្យរាំងស្ទះដល់ការរំលាយ។ ញ៉ាំការ៉ុត និងក្រូចក្នុងពេលតែមួយអាចបណ្ដាលឲ្យថប់ចុងដង្ហើម ចេញទឹកមាត់ និងខូចតម្រងនោម។
កុំញ៉ាំផ្លែឈើដែលមានជាតិម្សៅ និងផ្លែឈើដែលមានប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់ជាមួយគ្នា
ញ៉ាំផ្លែឈើដែលមានជាតិម្សៅ (ចេក ល្ហុង..) ជាមួយនិងផ្លែឈើដែលសម្បូរដោយប្រូតេអ៊ីន (ទំពាំងបាយជូ ស្ពឺ …) និងធ្វើឲ្យពិបាកដល់ការរំលាយអាហារ ដោយសារតែរាងកាយរបស់អ្នកត្រូវការអាស៊ីតដើម្បីរំលាយប្រូតេអ៊ីន និងអាល់កាឡាំងដើម្បីរំលាយម្សៅ៕