ទំនង​ពេក​ហើយ! រៀន​ធ្វើ “មឹក​​ស្រោច​​ទឹក​ត្រី​ហឹរ” មើល​បណ្ដើរ​ស្រក់​ទឹក​មាត់​បណ្ដើរ

  • 2018-09-16 01:44:00
  • ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0

មុខ​ម្ហូប​មួយ​នេះ​ធ្វើ​ឲ្យ​គ្រប់​គ្នា​ស្រក់​ទឹក​មាត់​ទៀត​ហើយ!

សម្រាប់​អ្នក​ចូល​ចិត្ត​ញ៉ាំ​មឹក ថ្ងៃ​នេះ​កញ្ញា​សូម​ចែក​រំលែក​នូវ​មុខ​ម្ហូប​ងាយ​មួយ​គឺ​ “មឹក​ដូង​ស្ងោរ​ស្រោច​ទឹក​ត្រី​ហឹរ​ៗ” មិន​បាច់​ចំណាយ​ពេល​ច្រើន គ្រាន់​តែ​យក​មឹក​លាង​ឲ្យ​ស្អាត​ដាក់​ស្ងោរ និង​ស្រោច​ទឹក​ត្រី​ពី​លើ​ប៉ុណ្ណោះ។

ចំពោះ​ទឹក​ត្រី ប្រិយមិត្ត​ក៏​អាច​ធ្វើ​ដោយ​ខ្លួន​ឯង​បាន​ដែរ ប្រសិន​បើ​មិន​ចង់​ចំណាយ​លុយ​ទិញ ដោយ​គ្រាន់​តែ​រៀប​ចំ​គ្រឿង​ផ្សំ​ដូច​ជា ម្ទេស​ ខ្ទឹម​ស ឫស​វ៉ាន់ស៊ុយ ស្ករ​ត្នោត កិន​ក្រឡុក​ឲ្យ​ចូល​គ្នា​រួច​ច្របាច់​ក្រូច​ឆ្មារ​ពីរបី​ផ្លែ​ និង​រោយ​ជី​វ៉ាន់ស៊ុយ​ជា​ការ​ស្រេច។

ចំណែក​មឹក​ស្ងោរ ក៏​មិន​មាន​អ្វី​ស្មុគស្មាញ​ដែរ ដោយ​ប្រិយមិត្ត​​គ្រាន់​តែ​យក​វា​មក​លាង​ឲ្យ​ស្អាត​ដាក់​ស្ងោរ ដោយ​ដាក់​ស្លឹក​គ្រៃ​ចូល​ពីរ​បី​ដើម ជាមួយ​ស្លឹក​ក្រូច​សើច​​ដើម្បី​កាត់​ក្លិន​ឆ្អាប។ នៅ​ពេល​មឹក​ឆ្អិន​ហើយ ដួស​ដាក់​ចាន និង​ស្រោច​​ទឹក​ត្រី​ដែល​ធ្វើ​រួច​ហើយ​ពី​លើ គឺ​រួច​ស្រេច។

គ្រឿង​ផ្សំ​សម្រាប់​ទឹក​ត្រី៖

  • ខ្ទឹម​ស ២ខាំ

  • ម្ទេស ២ខាំ

  • ឫស​វ៉ាន់ស៊ុយ ២ទៅ៣​ដើម

  • ស្ករ​ត្នោត ៥ខាំ

  • អំបិល ២​ស្លាបព្រាបាយ

  • ទឹក​ដាំ​ឆ្អិន ២ចាន

  • ក្រូច​ឆ្មារ ២ទៅ​៣ផ្លែ

  • ជី​វ៉ាន់ស៊ុយ ២ខាំ

គ្រឿងផ្សំ​សម្រាប់​ស្ងោរ​មឹក៖

  • ស្លឹក​គ្រៃ ២ទៅ៣ដើម

  • ស្លឹក​ក្រូច​សើច ៥ទៅ​៦សន្លឹក

  • មឹក​ដូង ១គីឡូក្រាម

ទស្សនា​វីដេអូ​អំពី​វិធី​ធ្វើ​ខាង​ក្រោម​នេះ៖

ចុចអាន៖

ប្រភព៖ facebook ប្រែ​សម្រួល៖ ស្វាយ វ៉ាន់ថន