អាហារដែលត្រូវចៀសវាងពេលឈឺក្បាល ផ្តាសាយ និង រាគ
- 2020-02-18 09:30:00
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
អាហារដែលត្រូវចៀសវាងពេលឈឺក្បាល ផ្តាសាយ និង រាគ
នៅពេលឈឺ អ្នកតែងតែយកចិត្តទុកដាក់លើសុខភាព។ លើសពីនេះ ក៏ព្យាយាមស្វែងរកអាហារមានជីវជាតិដើម្បីជួយព្យាបាលឲ្យបានលឿនផងដែរ។ ប៉ុន្តែអ្នកដឹងទេថា អាហារមានជីវជាតិមួយចំនួន មិនគួរញ៉ាំអំឡុងពេលអ្នកឈឺឡើយ ដូចជា ពេលឈឺក្បាល ហៀរសំបោរ ឬឈឺក្រពះជាដើម។
**១. ពេលអ្នកផ្ដាសាយ ឬវិលមុខ**
# អាហារមិនគួរញ៉ាំ
-ផ្ទី ៖ វាផ្ទុកដោយសារធាតុ Histamine ដែលទាក់ទងនឹងជំងឺផ្ដាសាយនិងវិលមុខ ដូច្នេះវាអាចបណ្ដាលឲ្យជំងឺនេះកាន់តែធ្ងន់ធ្ងរ។
-គ្រាប់ធញ្ញជាតិ ៖ ញ៉ាំគ្រាប់ធញ្ញជាតិអំឡុងពេលឈឺធ្វើឲ្យរាងកាយធ្វើការកាន់តែខ្លាំង ដែលប៉ះពាល់ដល់ក្រពះថែមទៀត។
-ស្ពៃប្រូខូលី៖ ដោយសារវាសម្បូរសារជាតិសរសៃខ្ពស់ វានឹងធ្វើឲ្យពិបាកដល់ការរំលាយអាហារនៅពេលអ្នកឈឺ។
២. ពេលអ្នកឈឺក្បាល
# អាហារដែលមិនគួរញ៉ាំ
-Cheese ៖ ដោយសារវាផ្ទុកសារជាតិអ៊ីស្តាមីនខ្ពស់ នោះបណ្ដាលឲ្យសរសៃឈាមយឺត ដែលជាហេតុនាំឲ្យកាន់តែឈឺក្បាលលើសដើម។
-អាហារផ្អាប់ ឬជ្រក់៖ ប្រភេទអាហារទាំងនេះសម្បូរសារជាតិ Thiramine ដែលរំញោចឲ្យអ្នកមានអាការៈឈឺក្បាល ប៉ះពាល់ដល់សរសៃឈាម។
៣. នៅពេលអ្នកក្អក ឬឈឺក
#អាហារមិនគួរញ៉ាំ
-បន្លែឆៅ៖ ដោយសារបន្លែឆៅជាទូទៅមានសភាពរឹង ដូច្នេះវាសមស្របសម្រាប់អ្នកមានអាការៈក្អក និងឈឺកទេ។ ទោះវាត្រូវបានគេចាត់ទុកជាអាហារមានគុណប្រយោជន៍ដល់សុខភាពក្ដី តែគួរផ្អាកមួយរយៈបើអ្នកកំពុងមានអាការៈ នេះ។
-ផ្លែឈើមានរសជាតិជូ៖ ដោយសារតែអាស៊ីតរបស់ពពួកផ្លែឈើទាំងនេះធ្វើឲ្យបំពង់កកាន់តែឈឺ ដូច្នេះអ្នកអាចស្វែងរកផ្លែឈើណាដែលមានវីតាមីន C ផ្សេងទៀតក្នុងអំឡុងពេលនេះ។
៤. នៅពេលឈឺក្រពះ ក្អួត ឬរាគ
# អាហារមិនគួរញ៉ាំ
-ផលិតផលផ្សំពីទឹកដោះគោ៖ អាហារទាំងនេះច្រើនផ្ទុកជាតិ Lactos ដែលធ្វើឲ្យក្រពះពិបាករំលាយអាហារ ឈឺពោះ និងរាគកាន់តែខ្លាំង។
-សណ្ដែក ៖ ជាតិស្ករក្នុងសណ្ដែកបណ្ដាលឲ្យរលាកក្រពះ រាងកាយផលិតអង់ស៊ីមដែលមិនគ្រប់គ្រាន់សម្រាប់រំលាយអាហារមានជាតិស្ករទាំងនេះ៕
អានបន្ត៖ វិធីសាស្រ្តចំណាយពេលតិច ប៉ុន្តែអាចគេងលក់បានគ្រប់គ្រាន់និងស្កប់ស្កល់