ល្បិចឆ្លាតវៃក្នុងផ្ទះបាយ ស្ត្រីមេផ្ទះគួរដឹង
- 2023-09-06 06:20:00
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
ល្បិចឆ្លាតវៃក្នុងផ្ទះបាយ ស្ត្រីមេផ្ទះគួរដឹង
រឿងធ្វើម្ហូបមិនមែនជាការងាយស្រួលទេ។ រស់ជាតិគឺជារឿងមួយហើយ តែរបៀបចម្អិន និងវិធីថែរក្សាសម្ភារៈចម្អិនក៏ជាបញ្ហាចម្បងមួយដែរ។ ខាងក្រោមនេះគឺជាតិកនិកងាយៗមួយចំនួនដែលស្ត្រីមេផ្ទះគួរដឹង៖
១. របៀបដុតមាន់ទាំងមូល៖ ដើម្បីជៀសវាងផ្នែកខ្លះឆៅ ផ្នែកខ្លះឆ្អិន យើងត្រូវដាក់ផ្នែកដើមទ្រូងចុះក្រោមព្រោះសាច់ដើមទ្រូងក្រាស់ជាងគេ។ ធ្វើដូចនេះទើបឆ្អិនសព្វល្អ។
២. ដៃធំក្លិនពេលធ្វើម្ហូបហើយ៖ ប្រើក្រូចឆ្មា ឬ អំបិល ដុះលើដៃហើយលាងទឹកចេញជាការស្រេច។
៣. លាងសម្ភារៈអ៊ីណុកឲ្យភ្លឺដូចថ្មីឡើងវិញ៖ យកទឹកខ្មេះ លាយជាមួយទឹក ហើយលាងសម្អាតពួកវា។
៤. របស់ប្រើប្រាស់ធ្វើពីឈើ៖ រយៈពេលយូរទៅវានឹងខូចគុណភាព ថែមទាំងធំក្លិនទៀតផង។ ជៀសវាងបោះវាចោល យើងអាចធ្វើឲ្យវាត្រឡប់មកថ្មីបាន។ ស្ងោរវាក្នុងទឹកពុះហើយយកទៅហាលថ្ងៃ។ អ្នកនឹងឃើញប្រសិទ្ធភាពមិនខាន។
៥. របៀបសម្អាតជ្រញ់៖ ដុះវាជាមួយអំបិល ហើយទុករយៈពេលចន្លោះពី ១០-១៥ នាទី។ បន្ទាប់មកយកក្រូចឆ្មារមកដុះពីលើទៀត ហើយទុកឲ្យស្ងួតទើបលាងទឹកចេញ។
៦. ល្បិចរក្សាសៀវភៅធ្វើម្ហូបឲ្យស្អាត៖ ធ្វើម្ហូបតាមរូបមន្តក្នុងសៀវភៅ គឺជៀសមិនផុតពីធ្វើឲ្យប្រឡាក់នោះទេព្រោះត្រូវធ្វើបណ្ដើរ ចម្អិនបណ្ដើរ។ យកដង្កៀបកៀកខោអាវមកកៀបហើយភ្ជួរវាចំទំព័រណាដែលចង់មើលជាការស្រេច។
៧. លាងខ្ទះចៀន៖ ប្រើសាប៊ូធម្មតាដុះចុះឡើងៗ គឺត្រូវការចំណាយកម្លាំង និងពេលច្រើន។ សាកប្រើអំបិលជំនួសវិញមើល បានទាំងស្អាត ទាំងលឿន៕