អាហារអ្វីខ្លះមិនគួរទុកកន្លែងកក?
- 2016-12-05 02:43:14
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
អាហារអ្វីខ្លះមិនគួរទុកកន្លែងកក?
មនុស្សភាគច្រើនគិតថាការទុកម្ហូបអាហារក្នុងទូកកគឺជាវិធីល្អបំផុតក្នុងការរក្សាទុកឲ្យបានយូរ។ ប៉ុន្តែធ្វើដូចនេះមានប្រសិទ្ធភាពចំពោះតែអាហារមួយចំនួនប៉ុណ្ណោះ។ ដោយឡែកមានអាហារ១០ ប្រភេទដែលមិនគួរទុកដាក់នៅជាន់កកឡើយ៖
1. អាហារប្រចាំថ្ងៃ៖ មានទឹកដោះគោ ប៊័រ ឈីសជាដើម។ អាហារប្រភេទនេះមួយចំនួននឹងចេញទឹកពេលយើងទុកវាឲ្យកក។
2. ដំឡូងបារាំងឆៅ៖ ជាធម្មតាដំឡូងបារាំងនឹងប្រែទៅជាជាំខ្មៅពេលវាកក។ ល្អបំផុតគួរទុកវានៅកន្លែងត្រជាក់ហើយស្ងួត។
3. ស៊ុត៖ ស៊ុតឆៅនឹងរីកមាឌនៅពេលត្រជាក់ខ្លាំងដែលធ្វើឲ្យប្រេះសំបកបាន ហើយក៏ធ្វើឲ្យស៊ុតក្រហមឡើងស្អិតៗពេលរលាយ។ គួរទុកវានៅកន្លែងសម្រាប់ដាក់ស៊ុតវិញល្អជាង។
4. អាហារកំប៉ុង៖ នៅពេលសារធាតុរាវនៅក្នុងកំប៉ុងកក វានឹងរីកមាឌធ្វើឲ្យផ្ទុះកំប៉ុងបាន។
5. បន្លែ៖ អ្នកមិនគួរទុកបន្លែដូចជា ស្ពៃ សាឡាត់ ត្រសក់ ក្នុងទូកកទេ ព្រោះវាធ្វើឲ្យបាត់បស់គុណភាពនិងរសជាតិ។
6. អាហារដែលខ្ចប់មិនបានល្អ៖ គួរខ្ចប់អាហារឲ្យជិតល្អមុននឹងដាក់ចូលក្នុងទូកក បើមិនដូច្នេះទេវានឹងប៉ះពាល់ ពណ៌ ក្លិន និងរសជាតិនៃអាហារ។
7. អាហារក្ដៅ៖ ត្រូវទុកអាហារឲ្យត្រជាក់សិនសឹមដាក់ក្នុងទូទឹកកក ព្រោះចំហាយក្ដៅធ្វើឲ្យសីតុណ្ហភាពក្នុងទូប្រែប្រួល ហើយបង្កជាបាក់តេរី។
8. អាហារដែលរលាយ (កកហើយរលាយ)៖ នៅពេលអាហារទាំងនោះកំពុងរលាយមេរោគដែលមិនងាប់នៅសីតុណ្ហភាពទាបនឹងកើនឡើង។ ហើយបើអ្នកយកវាទៅក្លាស្សេម្ដងទៀតនោះបាក់តេរីនឹងកើនថែមទៀត។
9. កំទេចនំបុ័ង៖ វានឹងប្រែជាទន់ហើយខាប់ជ្រាយ នៅពេលកក។
10. ផ្លែឈើដែលមានជាតិទឹកច្រើន៖ ផ្លែឈើដែលមានជាតិទឹកច្រើនដូចជា ឪឡឹក និងត្រសក់ស្រូវ នឹងជាំ ទន់ ជ្រាយ ពេលដាក់ក្នុងទូកក។