ពាក្យចចាមអារ៉ាម និងការពិតពីអាហារ ដែលអ្នកគួរដឹង!
- 2019-07-10 12:00:00
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
ពាក្យចចាមអារ៉ាម និងការពិតពីអាហារ ដែលអ្នកគួរដឹង!
តើអ្នកដឹងអ្វីខ្លះពីអាហារដែលអ្នកញាំរាល់ថ្ងៃ? សាកមកមើលចំណុចខាងក្រោមនេះដែលបង្ហាញពីពាក្យចចាមអារ៉ាមទាក់ទងនឹងអាហារ។ តើការគិតរបស់អ្នកត្រឹមត្រូវទេ?
ពាក្យចចាមអារ៉ាម៖ញាំអាហារហួសកាលបរិច្ឆេទ មិនអីទេ
ការពិត៖ បន្ទាប់ពីផុតថ្ងៃកំណត់ គុណភាពអាហារនឹងបាត់បង់។ មានករណីលើកលែងតិចតួចប៉ុណ្ណោះទៅលើអាហារមិនរលួយ ហើយទាល់តែទុកដាក់កន្លែងយ៉ាងត្រឹមត្រូវ។
ពាក្យចចាមអារ៉ាម៖ចង់រំលាយអាហារកក កុំទុកនៅខាងក្រៅ
ការពិត៖ បើអ្នកទុកអាហារកកឲ្យរលាយនៅខាងក្រៅ អ្នកត្រូវដឹងថាបាក់តេរីនឹងកើនឡើងទ្វេដងរៀងរាល់២០នាទី។ កន្លែងរំលាយដែលមានសុវត្ថិភាពបំផុតគឺដាក់ក្នុងទូទឹកកកផ្នែកមិនកកនៅខាងក្រោម។
ពាក្យចចាមអារ៉ាម៖ ញាំអាហារពីកំប៉ុងកំពិតមិនមានសុវត្ថិភាព
ការពិត៖ បើសិនកំប៉ុងមិនបែក ហើយកន្លែងកំពិតមិនមែននៅលើ ឬនៅបាតកំពុង វាមិនមានគ្រោះថ្នាក់ទេ។ អ្វីដែលគួរជៀសវាងគឺកំពុងដែលមានជាតិច្រេះ រឺ កំប៉ុងប៉ោង។
ពាក្យចចាមអារ៉ាម៖ជាតិស្រានឹងរលាយអស់ពេលប្រើវាក្នុងការចម្អិនអាហារ
ការពិត៖ បន្ទាប់ពីការចម្អិនមួយរយៈ សារជាតិក្នុងស្រា៨៥%នឹងនៅដដែល។ បន្ទាប់ពីការចម្អិនយឺតៗ រយៈពេល១ម៉ោង ជាតិស្រានៅសល់ ២៥ % ហើយវានឹងធ្លាក់មកនៅត្រឹម៥% ពេលចម្អិនដល់៣ម៉ោង។
ពាក្យចចាមអារ៉ាម៖ អាហារសល់អាចរក្សាទុកបានរយៈពេល១អាទិត្យ
ការពិត៖ អ្នកមិនអាចទុកឲ្យលើសពីបីថ្ងៃទេ។ បើចង់ទុកយូរត្រូវដាក់ក្នុងកន្លែងកក។
ពាក្យចចាមអារ៉ាម៖ មិនគួរដាក់ស៊ុតនៅទ្វារទូទឹកកក
ការពិត៖ គួរតែទុកស៊ុននៅក្នុងប្រអប់ធ្នើរដែលមានស្រាប់ក្នុងទូទឹកកកដើម្បីរក្សាសីតុណ្ហភាពឲ្យនៅថេរ។
ពាក្យចចាមអារ៉ាម៖ ប្រើដបប្លាស្ទិកដាក់ទឹកផឹកឡើងវិញនឹងប៉ះពាល់សុខភាព
ការពិត៖ ប៉ះពាល់ដរាបណាអ្នកប្រើប្រាស់វាឡើងវិញដោយមិនបានលាងសម្អាត។ ដើម្បីជៀសវាងការកកើតរបស់បាក់តេរី អ្នកគួរលាងវាជាមួយទឹកក្ដៅ សាប៊ូ និងច្រាស់។
ពាក្យចចាមអារ៉ាម៖ គួរទុកអាហារឲ្យត្រជាក់សិន ចាំដាក់ចូលទូទឹកកក
ការពិត៖ ជាការត្រឹមត្រូវព្រោះអាហារក្ដៅអាចបញ្ចេញកម្ដៅក្នុងទូ ហើយធ្វើឲ្យប៉ះពាល់អាហារផ្សេងៗ។
ពាក្យចចាមអារ៉ាម៖ ខ្ទះចៀនគឺអាចបង្កើតជំងឺមហារីក
ការពិត៖ ខ្ទះចៀនអាចបញ្ចេញឧស្ម័នពុលដរាបណាវាត្រូវគេដុតដល់កម្ដៅ ៣៧០ អង្សា តែគ្មាននរណាចម្អិនម្ហូបដោយប្រើកម្ដៅដល់ថ្នាក់នេះទេ។ តែបើនៅមិនប្រាកដក្នុងចិត្ត អ្នកគួរប្ដូរខ្ទះចាស់ៗចេញ៕
ចុចអាន៖ អាហារពន្លូតឆ្អឹង ១០មុខ សម្រាប់អ្នកចង់លូតកម្ពស់ដោយមិនបាច់ប្រើថ្នាំ