ប្លែកមាត់ជាមួយអាហារសម្រន់ មីបំពងរុំសាច់ចិញ្ច្រាំ
- 2018-03-30 04:51:46
- ចំនួនមតិ 0 | ចំនួនចែករំលែក 0
ប្លែកមាត់ជាមួយអាហារសម្រន់ មីបំពងរុំសាច់ចិញ្ច្រាំ
មីបំពងរុំសាច់ចិញ្ច្រាំជាអាហារសម្រន់បែបថៃដែលមានរូបមន្តតាំងពីបុរាណ ហើយរហូតមកដល់បច្ចុប្បន្ននេះ វាក៏តែមានការពេញនិយមដដែល។ កុំឲ្យខាតពេលយូរ អ៊ីចឹងមករៀនធ្វើតាមរបៀបខាងក្រោមទាំងអស់គ្នា៖
គ្រឿងផ្សំ៖
-សាច់ជ្រូកចិញ្រ្ចាំជាប់ខ្លាញ់
-គល់គិនឆាយ
-ខ្ទឹមស
-ម្រេចម៉ដ្ឋ
-អំបិល
-ស្ករស
-ទឹកត្រី
-ស្ករស
-ស៊ុត
-មីដុំ
របៀបធ្វើ៖
១. យកមីដុំត្រាំទឹកឲ្យទន់។
២. យកគល់គិនឆាយ បុកជាមួយខ្ទឹមស ម្រេចម៉ដ្ឋ អំបិល ស្ករស បន្ទាប់មកយកសាច់ដែលចិញ្ច្រាំហើយច្របល់ជាមួយគ្រឿងដែលបុករួច។
៣. យកផ្នែកក្រហមនៃស៊ុតច្របល់ជាមួយសាច់ចិញ្រ្ចាំ រួចដាក់ទឹកត្រីបន្តិច។
៤. ស្រង់មីឡើង ហើយពូតសាច់ចិញ្ច្រាំជាដុំ ដើម្បីរុំជាមួយសរសៃមី។
៥. បន្ទាប់ពីរុំជាដុំៗរួច យកទៅបំពងខ្លាញ់ឲ្យស្រួយ។
៦. ចំពោះទឹកជ្រលក់ អាចជ្រើសរើសទៅតាមចំណង់ចំណូលចិត្តបាន៕
ចុចអាន៖ប៉ូវកម្លាំងតែម្តង ជាមួយមុខម្ហូបឆាថ្លើមជ្រូកម្រេចខ្មៅ!